Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yönetimi olarak kuruluştan buyana hizmet kalitesini artırmak için mücadele ettiklerine işaret eden Başhekim Ersin Sancak, “Merkezimize gelen hastalara muayeneden önce sorulan ilk soru kendisinde herhangi bir bulaşıcı sistemik hastalığının olup olmadığıdır. Hepatit B, TBC ve AİDS gibi bulaşıcı sağlıklara kurumumuzda her türlü önlemi alıyoruz. Bugün en korkulan bulaşıcı hastalıkların başında da Hepatit-B gelmektedir. Hepatit-B steril olmayan cerrahi aletler, steril olmayan berber ya da kuaför malzemeleri ve Hepatit"li hastaya ait diş fırçasının kullanılmasıyla bulaşır. Diş Hekimliğide bu konuda önemli risk alanlarından birini oluşturduğundan merkezimizde gereken hassasiyet gösterilmektedir” dedi.
Önlem olarak yeni hasta geldiğinde dezenfektanlı sprey ile hastanın oturacağı koltuk ve cihazın gerekli yerlerin silindiğine işaret eden Başhekim Sancak, “Temiz hasta bardağı ve temiz tedavi tablası örtüsü konduktan sonra ünit tepsisine steril aletler yerleştirilir. Kullanılan tüm kirli aletler önce dezenfektan solüsyonlu kapların içinde en az 30 dakika bekletildikten sonra çeşme altında fırçalanır ve sterilizasyon odasına götürülür. Sterilizasyon odasına taşınan malzemeler ultrasonik yıkama makinesinde kaynatıldıktan sonra çıkarılan aletler kurulanır ve tek tek poşetlenir. Kullanılan her cerrahi malzeme tek tek poşetlenerek 135 º C de otoklavda steril edilir. Steril edilen her malzemenin içine konulan indikatörler ile gerekli sterilizasyonun gerçekleşip gerçekleşmediği ayrıca test edilir” diye konuştu.
Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak sağlık hizmetlerinin kalitesine bütük önem verdiklerinin altını çizen Başhekim Sancak, bulaşıcı sistemik hastalığa sahip olan hastalar için çok daha özel önlem almakta olduklarını sözlerine ekledi.