Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ayşe Sezgin başkanlığındaki AB Katılım Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gücük, Siyaset Planlama Genel Müdür Yardımcısı Başkatip Barış Andiç, AB Siyasi İşler Genel Müdür Yardımcısı Başkatip Ömür Budak ve Avrupa İşleri Müsteşar Yardımcısı Ayşecan Öztop"dan oluşan Dışişleri Bakanlığı heyeti Vali Yardımcısı Halis Peker ile birlikte AYTO"yu ziyaret etti. Ziyarette AYTO Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüş, AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz ile yönetim kurulu üyeleri Selim Sır, Kenan Vardar ve Genel Sekreter Alaattin Arslan hazır bulundu.
Ziyarette konuşan Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ayşe Sezgin, ziyaretin amacının dış politika çalışmaları hakkında bilgilendirmek ve meslek kuruluşları ile diyaloğun artmasını sağlamak olduğunu söyledi. Dış politikamızın son yıllarda çok yönlü bir boyut kazandığını ifade eden Sezgin, “Avrupa Birliği zaten bizim stratejik hedefimizdir. İhracatımızın yüzde 60"ı Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştiriliyor. İş adamlarımızın pazarı oluşmuş durumda. Bugün ülkemizin konumu itibariyle vize sıkışıklığı içinde olması kabul edilemez. Vize liberasyonundan, vize muafiyetine geçmek için 6-7 aydır bir süreç başlattık. Proesedür yüklerden kurtarmak için çalışıyoruz. Bu bir süreçtir, mücadeledir. Komşularımız ile bir vefa alanı oluşturmak üzere vizelerin kaldırılması içinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
AYTO Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüş ise, ülkemizin dış politikasındaki gelişmeleri memnun bir şekilde izlediklerini kaydetti. Gümüş; ülkelerin ekonomik işbirliğinin güçlenmesi halinde siyasi işbirliğinin de artacağını ifade ederek, “Ülkemizin kısa bir süre önce Yunanistan, Rusya özellikle de İran"ın uranyum takası konusunda Brezilya ile birlikte arabuluculuk yapması memnuniyet verici bir gelişmedir. Bugüne kadar hep yabancı ülke elçilikleri Odamızı ziyaret ederdi. Ancak ilk defa Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Odamızı ziyaret etti” şeklinde konuştu.