Olay, Kalamış Ahmet Mithat Efendi Caddesi numara 6’da yaşayan Ulvin Akkök Asdemir ile gazeteci eşi Yavuz Asdemir’in evinde bugün saat 08.30 sıralarında ortaya çıktı. Diş hekimi eşi ile 10 gün önce yaşamını birleştiren Yavuz Asdemir, sabah uyandığında eşinin yatakta hareketsiz olduğunu gördü. Asdemir bunun üzerine hemen 112 Acil Servis’e haber verdi. Diş hekiminin hayatını kaybettiğini belirleyen sağlık ekibi, daha sonra polise haber verdi.
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler adrese gelerek inceleme başlattı. Yapılan araştırmada diş hekiminin yatmadan önce sakinleştirici ilaç ile birlikte alkol aldığı tespit edildi. Bunun üzerine hemen Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verildi.
 
EŞİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
 
Cumhuriyet Savcısı ile uzman ekiplerin incelemelerini tamamlamasının ardından Ulvin Akkök Asdemir’in cesedi, Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Ulvin Akkök Asdemir ile 10 gün önce yaşamını birleştiren gazeteci Yavuz Asdemir, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Basın mensuplarının ‘Olay nasıl oldu?’ sorularına yanıt vermeyen Asdemir, gözyaşlarını tutamadı. Diş hekiminin kesin ölüm nedeni, yapılacak otopsiden sonra belirlenecek. Ulvin Akkök Asdemir’in aşırı dozda ilaç almış olabileceği öne sürüldü.
 
İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU
 
Evinde ölü bulunan Ulvin Akkök Asdemir, 25 Aralık 2002’de ilk eşi Elektronik Mühendisi Alper Vural ile birlikte Antalya’da bir otele odasında aşırı dozda hap içerek intihar etmeye çalıştı. Kızı ile telefonda konuşan anne Hatice Akkök’ün durumdan polisi haberdar etmesi üzerine, Antalya emniyeti, çiftin kaldığı otele geldi. Durumu ağır olan çifti ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde bir süre tedavi gören çift daha sonra taburcu edildi. Olaydan sonra Ulvin Akkök’ün eşi Alper Vural’dan ayrıldığı ve bir süre psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi.