Beşiktaş haftalardır aradığı "moral" ve "üç puanı" zorlu Antep deplasmanında bulurken, taraftarını zirve için bir kez daha umutlandırdı. Aslında dünkü mücadelede iki devreyi birbirinden ayırarak analiz etmekte yarar var.
İlk yarıda kısır bir futbol olmasına karşın "net" pozisyonlar bulan ev sahibi idi. Bu yarıda Bobo ile tek pozisyon yakalayan Beşiktaş, rakibine birisi penaltı olmak üzere, üç net pozisyon verdi. Büyük bir takımın bu kadar pozisyon vermesi de düşündürücüdür. Örnek mi, Bekir... Soldan götürüp, ceza alanına girdiği pozisyonda topu dışarı gönderdi. Diğeri ise Beto... Kaleyi boş yakaladı, o da zor olanı yaptı, topu dışarı attı. Bitmedi. Sivok, Beto"yu formasından çekerek ceza alanı içinde indirdi, hem yardımcı hakem, hem de orta hakem bizim gibi seyirci kaldı!
Denizli"nin sahaya sürdüğü ilk on bir, Kartal"ın ideal on birine çok yakın bizce... Alın Serdar Özkan"ı dışarı, yerine Delgado"yu koyun tamamdır. Denizli"nin diğer doğrusu ise, inadından (!) çift santrfora dönmesidir.
İlk yarıyı kazasız-belasız atlatan Beşiktaş, ürkerek geldiği Antep deplasmanında, ikinci yarının üç dakikasında, önce Nobre, ardından da Tello ile altın buldu. Bir duran top ve Nobre"nin kafa şutu ve gelen gol Antep"in direnişini kırdı, ardından iki dakika sonra Tello klasına yakışır, zorluk derecesi yüksek, mükemmel bir gol attı, olası bir "mağlubiyete" Antep"te "set" çekti. Özgüven duygusunu üst düzeye çıkaran Beşiktaş, Zapo"nun oyuna girmesiyle hem savunmasını güvenceye aldı, Sivok"un orta sahaya yerleşmesiyle birlikte hücum gücünü bir kat daha artırdı. İki golün üzerine yatmadı Beşiktaş, tam tersi, futbolun sürprizler oyunu olduğunu unutmadı, çok adamlı ofansif girişimlerini maç bitimine kadar sürdürdü. Bizce günün adamı, sahada basmadık alan bırakmayan Kaptan Nobre idi.

Bir bildiği vardır
Önce Konya, ardından da Trabzonspor karşısında dört puan bırakan, Konya"da oynadığı futbolla taraftarlarını karamsarlığa iten Beşiktaş, ikinci yarıda adına yakışır bir futbol ortaya koyarken de, haklı alkışı aldı.
Denizli, hep 26. haftayı işaret ediyor. Eee sevgili taraftarlar size de biraz "sabretmek" düşüyor!
Elbette bir bildiği vardır.
Şeytanın bacağını Antep"te kıran Beşiktaş, camianın beklediği patlamanın ilk işaretini Antep"te hem de zorlu deplasmanda, üç golle üç puanla verdi.
9. dakikada Nobre"nin aşırttığı topla buluşan Bobo"nun vuruşu üstten auta çıktı.
38"de İsmail"in soldan yaptığı ortaya Mehmet Yozgatlı"nın kafa vuruşunu Rüştü kontrol etti.
42"de Bekir ceza sahasına kadar topu getirdi, sol ayakla çektiği şut üstten dışarı çıktı.
48"de Köşe vuruşunu kullanan Tello"nun harika ortasını Nobre iyi yükselerek kafayla kaleye gönderdi: 0-1
51"de Tello yaklaşık 20 metrelik mesafeden plaseyle topu kaleci Murat"ın solundan ağlarla buluşturdu: 0-2
87"de Toraman tek başına üç kişiyi çalımlayarak sağdan ceza sahasına girdi, boştaki Nobre"ye çıkardı. Bu futbolcu da maçın skorunu belirledi: 0-3

Milliyet