Oyunu Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İşletme Sahibi Bülent Koç, CHP İl Başkanı Tunç Aytur, kamu kuurm ve kuruluşları temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve yüzlerce Aydınlı sanatseverler izledi.
“Şu Çılgın Türkler” adlı kitabın ünlü yazarı Turgut Özakman"ın, “Diriliş” adlı eserinden sahneye aktarılan oyunun Genel Sanat Yönetmenliğini Yaşar Gündem yaptı. Yönetmen Asistanı Suhendan Gürbüz'ün Müziğini Nedim Yıldız'ın, Koreografisini İhsan Bengier'in, Dekor ve Kostüm'ünü Aydan Çınar'ın, Afiş Tasarımını Mahir Yerlikaya'nın, Ses Montajını Hakan Cihan'ın Işık Kumandanlığını Mustafa Gümüşhan'ın ve Barkovizyon Ses Kumandanlığını Utku Özçalçı'nın yaptığı “Diriliş “adlı oyunda 12 kişilik oyuncu ekibi yer aldı.
İki perde halinde oynanan oyunda Osmanlı Devletinin çöküşü süreci, Emperyalist güçlerinin ülkeyi paylaşma ve İstanbul'u elde etme, Enver Paşa'nın Turancılık Hayali ve Mustafa Kemal'in öndeliğinde gerçekleşen Kurtuluş Savaşı anlatıldı. Çanakkale Zaferi"nin nasıl ve hangi zor koşullar altında kazanıldığını anlatan oyunun bazı sahnelerinde ise, izleyenler gözyaşlarını tutamadı. Anfi tiyatroyu dolduran çok sayıda Aydınlı sanatsever, oyun bitiminde Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncularını ayakta alkışladı.
Başkan Çerçioğlu, oyun sonunda oyunculara çiçek verirken, gösterdikleri performans nedeniyle kendilerini kutladı.