50 metrelik uçurumdan denize yuvarlanan otomobilden fırlayıp yamaçtaki kayalara çarpan Esra Aşlar ölürken kızgın koca Batuhan Aşlar yaralandı.

Bursa'dan Mudanya'ya bağlı Zeytinbağı Beldesi'ndeki bir restorana balık yemeğe giden çiftten 30 yaşındaki Batuhan Aşlar, 1 çocuk annesi eşi 23 yaşındaki Esra Aşlar'la tartışınca, kullandığı otomobilin direksiyonunu uçuruma kırdı. 50 metre yükseklikteki uçurumdan denize yuvarlanan otomobilden fırlayıp yamaçtaki kayalara çarpan Esra Aşlar öldü, Batuhan Aşlar ise yaralandı.

8 AYLIK BEBEKLERİ VAR

Olay, önceki gün saat 19.30 sıralarında meydana geldi. CHP eski İl Başkanı eczacı babası Hakan Aşlar'a ait eczanede çalışan Batuhan Aşlar, 3 yıl önce evlendiği eşi Esra Aşlar ile dün akşam saatlerinde balık restoronına gitmeye karar verdi. Batuhan Aşlar, babasının adını verdiği 8 aylık çocukları Hakan'ı babasının Bademli'deki evine bırakarak, eşiyle birlikte Zeytinbağı'na balık yemeye gideceklerini söyledi. Çift, iddiaya göre, Mudanya'yı geçtikten birkaç kilometre sonra Zeytinbağı Yolu'nda, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışma karşılıklı hakaretlerle büyüyünce sinirlenen Batuhan Aşlar, görgü tanıklarının ifadesine göre rampa yukarı çıkarken, tepe noktasına yakın bir yerde, en az 120 kilometre hızla seyrettiği bir sırada aniden direksiyonu uçuruma doğru kırdı.

YOLDA FREN İZİ YOK

Polisin yaptığı ilk incelemede, yolda hiçbir fren izine rastlanmadı. Epilepsi hastası olduğu da öne sürülen Batuhan Aşlar'ın hastanede jandarmaya verdiği ifadesinde, eşiyle tartışırken çok sinirlendiğini, birlikte intihar etmek için aracı uçuruma sürdüğünü söylediği öne sürüldü.

Esra'nın çığlıkları duyuluyordu

Otomobil, Esra Aşlar'ın çığlıklarıyla aşağısı deniz olan uçurumdan taklalar atarak yuvarlanmaya başladı. Otomobil kayalara çarparak yuvarlanırken, emniyet kemerleri bağlı olmadığı için araçtan fırlayan Esra Aşlar olay yerinde yaşamını yitirdi, Batuhan Aşlar ise yaralandı.

Ailesi inanmıyor

Batuhan Aşlar'ın babası Hakan Aşlar, kazanın meydana geldiği virajın çok keskin olduğunu belirterek, “Zeytinbağı Belediye Başkanı olay yerine gittiğinde beni aradı. Oğlumun çok keskin bir virajda kaza yaptığını söyledi. İntihar girişimi iddialarına ben inanmıyorum. Bu bir kazadır” diye konuştu. Esra Aşlar'ın cenazesi ise dün Emirsultan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi./yeni şafak