Milli Takımlar Teknik Direktörü Guus Hiddink, NTV"de yayınlanan % 100 Futbol Özel"de çarpıcı açıklamalar yaptı.
Hollandalı hoca, Avusturya"yı yenerek sürücü koltuğuna oturmak istediklerini söyledi, “Karışık duygular içerisindeyiz. Sonuç olarak Belçika"nın çok fazla puan yitirdiğini söyleyemeyiz. Avusturya ile iki kez karşılaşacağız. Almanya ile oynayacağız ki onlardan puan almak zor. Belçika ile de deplasmanda oynayacağız. Avusturya maçını kazanırsak direksiyonun başına biz geçip sonuçları bekleyeceğiz” dedi.

Avusturya"nın yaratıcı bir takım olmadığına dikkat çeken Hiddink, “Ama organize olabiliyorlar. Fiziksel olarak güçlüler. Bize zorluk çıkartacaklardır. Biz agresif olarak hücuma dönük oynamak istiyoruz. Ama bunda kontrol de olmalı. Sabırlı davranmalıyız. Milli Takımımız"ın oyun anlayışı onların endişelenmelerini sağlayacak. İlk dakikalarda belki çok atak yapamayabiliriz ama ikinci yarı çok farklı olabilir. Takımımız ne kadar kaliteli olduğunu rakibine göstermeli” açıklamasını yaptı.

Cenk Tosun"dan ilk etapta çok bir şey beklemediklerini ama Cenk"in gelecek yıllar için çok önemli bir yetenek olduğunun altını çizen Hiddink, “Amaç başarıya aç bir kadro oluşturmak. Değişiklikler yaparken iyi performans sergileyemeyen futbolcuları kadronun dışında tuttuk. Deney yaptığımızı düşünmüyorum” diye konuştu.

Son milli maçta hakeme itirazdan dolayı kırmızı kart gören Emre hakkında ise tecrübeli hoca şu yorumu yaptı;
“Burada takım değerlerine önem verilmediğini görüyorum. Emre şu anda sakat ama Kore maçlarında olanları gözardı etmek istemiyorum. Amaç takımını 11 kişi mücadele ettirmek. İtiraz edilecekse 1-2 saniye olur sonra oyuna geri dönülür. Dürüstçe konuşmak gerekirse bu büyük bir problem.”