İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Bersay İletişim Enstitüsü işbirliğiyle hazırlanan “Siyasal İletişim Danışmanlığı” sertifika programı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde 9 Eylül'de başlayacak. 
 
Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, sertifika programı, siyaset alanının danışman adaylarına ve siyasal iletişim konusunda uzmanlaşmak isteyenlere, temel bilgi ve deneyimleri kazandırmayı hedefliyor. 
 
Siyasi partilere, milletvekillerine, bakanlara, belediye başkanlarına ve parti teşkilatlarına siyasal iletişim danışmanlığı yapmak isteyenler ile resmi ya da özel kurumlardaki “Basın Halkla İlişkiler” birimlerinde görev almaya aday olanlara yönelik hazırlanan program, bu alanda ihtiyaç duyulan en temel bilgilerin adaylara kazandırılmasını amaçlıyor. 
 
Türkiye'deki medya ve siyaset ortamına ilişkin iş yapış süreçlerinin, başarı hikayelerinin, Türkiye'ye özgü işleyiş özelliklerinin anlatılacağı program kapsamında derslerin yanı sıra konferanslar da düzenlenecek. 
 
Bir bakanın, bir belediye başkanının ve bir genel müdürün nasıl bir iletişim danışmanına ihtiyaç duyduğuna ilişkin bilgilerin, doğrudan bu makamlarda görev yapanlar tarafından anlatılacağı programda, siyaset ve iletişim alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra, halen siyasetin içinde aktif danışmanlık yapanlar da yer alacak. 
 
Kamuoyu araştırmaları, medya araştırmaları, dijital medya, gazetecilik ve iletişim alanından profesyonellerin de dersleri ya da konferanslarıyla yer aldığı sertifika programının eğitim kadrosu, iletişim, medya ve siyaset alanında uzman akademisyenlerden Prof. Dr. Ali Murat Vural, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu, Prof. Dr. Haluk Şahin, Doç. Dr. Ayşegül Komsuoğlu, TBMM Başkanı Başdanışmanı ve iletişim uzmanı Kemal Öztürk, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eski Basın Danışmanı gazeteci Ahmet Tezcan, Kamu Yönetimi Uzmanı Nihat Aytürk, Başbakanlık Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali İhsan Sarıkoca, Anar Kamuoyu Araştırma Şirketi Genel Müdürü İbrahim Uslu, Başbakan Danışmanı Mustafa Şahin, medya araştırmaları uzmanı Ali Gizer, digital medya uzmanı Canay Atalay Türe, iletişim uzmanı ve Akşam gazetesi yazarı Ali Saydam, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, Hürriyet gazetesi yazarı ve digital medya uzmanı Cengiz Semercioğlu'ndan oluşuyor. 
 
9 Eylül 2011 tarihinde başlayacak olan Siyasal İletişim Danışmanlığı Programı, perşembe, cuma ve cumartesi günleri gerçekleştirilecek ve üç hafta devam edecek. Devam zorunluluğu bulunan program sonunda katılımcılara “Siyasal İletişim Danışmanlığı Sertifikası” verilecek.(aa)