Hakkari'de, DTP'ye yönelik operasyonlar ile dört gün önce çıkan olaylarda Seyfullah Turan'ın (17) başına dipçikle vurularak yaralanması protesto eden grup, polisle çatıştı.
DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş ile Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi, dün Altay Caddesi'ndeki DTP İl Başkanlığı önünde toplandı. "İşte AKP'nin terörü", "Çocuklara uzanan eller kırılsın" sloganları atan protestocular, Bulvar Caddesi'ndeki belediye binasına yürüdü.
Milletvekilleri ve diğer protestocular, basın açıklamasının artından yaklaşık beş dakikalık oturma eylemi yaptı. Basın açıklaması sırasında bir sivil polisin görüntü alması üzerine yaşanan gerginlik, milletvekillerinin araya girmesiyle yatıştırıldı.
Ardından parti binasına doğru yürüyüşe geçen grup, güvenlik önlemi için bekleyen zırhlı araçla karşılaşınca taşlmaya başladı. Milletvekillerinin engellemeye çalıştığı protestocular taş atmayı sürdürünce, polis biber gazı ve basınçlı su kullanarak göstericilere müdahale etti.
Geylani ve Buldan, gerginliğin daha da büyümemesi için Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Dikmen'le görüştü. Polis ve zırhlı araçların çekilmesini isteyen Geylani ve Buldan, "Bu halkın arasına ajan sızdırıyorsunuz. Yapacaksanız önce bize yapın. Polislerinizi çekin. Bu olayları siz başlatıyorsunuz. Biz ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu senaryoları daha önce gördük. bu filmlerle bizi aldatmayın" dediler.
Polisler yerlerini korurken, okuldan dönen öğrencilere yönelen Buldan, Geylani ve Karabaş. sağduyulu davranmalarını istedi. Diğer protestocular da milletvekillerinin araya girmesiyle dağıldı.
Kullanılan biber gazından milletvekilleri de etkilendi. Çevredekiler, milletvekillerine limon ve peçete vererek yardımcı olmaya çalıştılar.

Milliyet