Seda Sayan, kendisine TV'de "Dinozor" diye hakaret etmekle suçladığı şarkıcı Lerzan Mutlu'ya 10 bin liralık tazminat davası açtı

Şarkıcı Seda Sayan, özel bir televizyonda geçen yıl yayımlanan "Alt Üst Muhabbetler" programının moderatörü ile konuğu Lerzan Mutlu'ya tazminat davası açtı.

Sabah'tan Ali Oktay'ın haberine göre Sayan, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davada, fazlaya dair hakları saklı kalmak kaydıyla şimdilik 10 bin lira tazminat istedi.

Sayan'ın avukatı Şeyda Yıldırım, Sayan aleyhinde çirkin hakaret ve iftiralar içeren bir yayın yapıldığını ifade etti.

Ayrıca Mutlu'nun Twitter'da hakaret içerikli yazılar yazdığını belirtti. Avukat Yıldırım dilekçesinde; Lerzan Mutlu'nun "Gençlerle âşık atıp kimsenin ekmeğiyle oynamaya çalışmıyorum. Benim annem gençlerle âşık atıp, zangoç olmuşsun hâlâ genç kız gibi davranıyorsun" gibi yazılar yazdığını, Sayan'ın işini engellediği, ekmeğiyle oynadığı ve 58 doğumlu bir dinozor olduğu yönünde ithamlarda bulunduğunu söyledi.

"Peki bu dinozor kim" sorusu üzerine Mutlu'nun, Sayan'ı işaret ettiğini aktaran Yıldırım "Dinozor diye bahsedilen kişi müvekkilimdir. Ertesi gün (Dinozor Seda) diye internette haber çıkmış ve bu haber mahkeme kararıyla yayından kaldırılmıştır" dedi. Yayınlanan bu programın çirkin bir iftiranın, hakaretin, hatta çok daha ileri boyutlara taşınacak bir saldırının tartışılmaz kaynağı olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, "Programda müvekkilimin onuruyla oynanmış, şeref ve haysiyetine saldırılmış ve tüm değerleri ucuz bir reyting alma hevesi uğruna ayaklar altına alınmıştır" görüşüne yer verdi.