Özel bir şifreleme teknolojisine sahip kriptolu, dinlenemeyen cep telefonu Enigma T301TR, Sistem Teknik tarafından Koç Sistem işbirliğiyle, 3 bin 500 lira civarında fiyatla Türkiye pazarına sunuluyor. Türkiye'ye başlangıçta 15 bin adet getirilen telefonlarda öncelikle ses haberleşmesinin gizliliğini sağlamak hedefleniyor.

Yüksek güvenlik teknolojisi kullanan kriptolu Enigma T301TR’ler, kendi aralarında yaptığı görüşme ile üçüncü şahısların dinleme yapmasını engelliyor. Yazılımın yanı sıra donanımı da kripto teknolojisine sahip telefon üzerinden ortam dinlemesi de yapılamıyor. Sistem Teknik Genel Müdürü Burç Tutanç, önde gelen firmalardan oluşan bir konsorsiyum tarafından üretilen Enigma’nın, Almanya’dan ithal edildiğini kaydederek Tutanç, Türkiye’de Enigmaların kripto kartlarının üretimi, çağrı merkezi ve teknik servis hizmeti olmak üzere satış sonrası hizmetlerini Koç Sistem’in üstlendiğini ve telefonlara 2 yıl garanti verdiğini anlattı.

Tutanç, tüm bayilerde C5 Electronic tarafından satışa sunulacak Enigmaların, Teknosa mağazalarında 15 gün boyunca sınırlı satılacağını belirterek, Enigmaların şifre sisteminin INTSEC garantili olduğunu kaydetti.