Sorguda Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) eski Başkanvekili Recep Özcan"-ın, 1997"de toplu kaçakçılıktan 3 yıl hapse mahkum edildiği ortaya çıktı. Yine Özcan"a yönelik telefon dinlemelerine Adnan Sezgin ve Cemal Aydın gibi ünlü futbol adamları da takıldı.
Operasyonda, 22. Dönem Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez ile 19. Dönem MHP Konya Milletvekili Servet Turgut, eski Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı ve Haluk Ulusoy Federasyonu"nda PFDK Başkanvekili Özcan"ın yanı sıra, Ülkü Ocakları eski Genel Başkan Yardımcısı Erkan Azeri ve işadamı Hacı Süleymanoğlu"nun da bulunduğu öğrenildi.

Cezayı indirme çabası

Özcan ile Süleymanoğlu"nun DSİ, EPDK, Gümrük Müsteşarlığı ve Telekom"da yasadışı iş takibi, ihale ve rüşvet alıp-verme olaylarını “organize ettiği” öne sürüldü. Zanlıların kaçak akaryakıt kullanan istasyonlara uygulanan cezaların ortadan kaldırılması ya da az ceza verilmesi doğrultusunda rüşvet ilişkisine de girdikleri anlaşıldı. Bu çerçevede, Özcan ve Süleymanoğlu"nun gözaltındaki eski milletvekili Bölünmez"in sahibi olduğu petrol şirketine EPDK tarafından kesilen trilyonluk cezayı miktarda indirmek için girişimde bulundukları ileri sürüldü. Bu arada, aynı zamanda avukat olan Özcan"ın 1997"de toplu otomobil kaçakçılığı suçundan yargılandığı ve hüküm giydiği ortaya çıktı. Özcan"ın, kararı kesinleşince Ankara Barosu"n-dan ihraç edildiği kaydedildi.
Recep Özcan"a yönelik telefon dinlemelerine bazı tanınmış futbol adamlarının da takıldığı öğrenildi. Özcan ile Galatasaray Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın ile çok sayıda başka kulüp yöneticisinin de görüşmelerinin belirlendiği ileri sürüldü. Bu görüşmelerde suç unsurunun olup olmadığı ise Federasyon"dan istenen belgelerin incelenmesi sonucu belirlenecek. Gerek duyulursa yöneticilerin de bilgisine başvurulabileceği ifade edildi. Zanlıların bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.