Yaklaşık bir ay önce yapıldığı belirlenen görüşmede Perinçek'i 68'liler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Merdan Aslan arıyor Aslan, STK'lar olarak Yargıtay Başkanı, Yargıtay Başsavcısı ve bir Anayasa Mahkemesi üyesiyle görüşmeler yaptıklarını, bu isimlerin Cumhuriyet konusunda tavizleri olmadığını söylüyor ..
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel ile 68'liler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Merdan Aslan arasında telefon görüşmesindeki ilginç diyaloglar dikkat çekti. Önsel ve Aslan 13 Şubat 2008 günü saat 17.51'de Perinçek'i telefonla arayarak Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcisi olarak 5-6 kişilik bir heyetle Yargıtay Başkanı, Yargıtay Başsavcısı ve bir Anayasa Mahkemesi üyesiyle yaptıkları görüşme hakkında bilgi verdiler. Diyalog şöyle::



TUHAF KONUŞMA
* Aslan: Son derece emin son derece kararlı konuştular. Merak etmeyin bu iş yani Cumhuriyet kazanımları... Hukuk olarak son derece olumlu yanıt verdiler. Hukuk olarak, hukuk çerçevesinde, yargı olarak sonuna kadar direneceğiz. Kimse merak etmesin. Bu işleri çözeceğiz...

* Perinçek: Kim?

* Aslan: İkinci bir şey söylerdiler ama...

* Perinçek: Bu şey bir Yargıtay Başkanı, diğeri Anayasa?

* Aslan: Anayasa Mahkemesi üyesi

* Perinçek: Anayasa Mahkemesi başka...

* Aslan: Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısı toplantıdan çıkamadı. Onunla görüşemedik. Selma Hanım ile görüştük.

* Perinçek: Üye mi?

* Aslan: Üye evet... Ondan sonra Yargıtay Başsavcısı ile Yargıtay Başkanı ile görüştük. Hasan Gerçeker. Geçen gün seçildi. Son derece kararlılar. Cumhuriyet meselesinde hiç de tavizleri yok. Bir şey istediler orası çok önemli. 'Siz' dediler, 'Siz bizim her şeyimizle, kitle desteğini, halk desteğini, toplum desteğini oluşturmanız gerekiyor.' Bunu söylediler.

* Perinçek: Kim kim gittiniz.

* Aslan: CMOK'un dönem sözcüsü avukat Ayten Aydeniz, Mennan vardı, bir de Ankara'dan Suay'da vardı. ADD'den Erkan'la Ali Ercan var. Telefon görüşmesindeki diyalogların ne anlama geldiğinin sorulduğu Perinçek ifade vermeden önce avukatıyla görüşmek istedi. Perinçek'in böyle bir konuşmayı kabul ettiğini ancak konuşmanın bant çözümünün tamamen ve eksiksiz olarak yapılmasını istediği belirtildi. Diyaloglarla ilgili olarak Perinçek'in ifadesinde özetle, "Bu konuşma bütün Atatürkçü aydınlar arasında, bütün Türkiye'de yapılan görüş alışverişlerine bir örnektir. Türkiye Atatürkçü aydını ile ayakta kalacaktır" diyor.

Emekli generale 'Arz ederim'
Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan emekli tuğgeneral Veli Küçük'e sorgusunda 173 soru yöneltildi. 68 sayfalık ifade tutanağında Küçük'e operasyon kapsamında evinde ele geçirilen belgeler tek tek okunup, bunları nereden bulduğu, neden sakladığı ve bu belgelerde geçen isimler tek tek soruldu. Küçük'e faks yoluyla gönderildiği belirlenen bazı belgelerde ise İP lideri Doğu Perinçek'in 'dikkat çekici' hitap şekliyle karşılaşıldı. Perinçek, Küçük'e hitaben bazı belgelerde 'arz ederim' ibaresini kullandı. Perinçek'in 'arz ederim' ifadesi Küçük'e "Aranızda hiyerarşik bir yapı bulunduğu anlamına mı geliyor?" diye soruldu. Küçük ise, "Doğu Perinçek ile pek bir samimiyetim olmadı. Kullanmış olduğu arz ederim tamamem kendi tarzıdır" diye yanıt verdi.

Doğu Perinçek ile ilişkisini kendisiyle röportaj yapmak istemesi üzerine başladığını iddia eden emekli tuğgeneral Veli Küçük, röportaj teklifini kabul etmediğini ancak ardından oğlu Mehmet Perinçek ile GİMA yönetiminde olduğu sırada bir kez görüştüklerini anlattı. Küçük, Mehmet Perinçek'e "30 Ağustos'ta Ülkü Ocakları'yla beraber Taksim Meydanı'na niye çelenk koymuyorsunuz" diye sorduğunu Perinçek'in bu durumu sıcak karşılaması üzerine eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz'i yanına çağırarak, aynı teklifi yönelttiğini belirtti. Bunun üzerine Perinçek ve Temiz'in prosedürleri tamamlayarak 30 Ağustos tarihinde Taksim'e birlikte çelenk koyduklarını ifade etti.

49 İSİM BULUNUYOR
Küçük'ün evinde 28 Şubat Andıçı'nı anımsatan ve gazetecilerin gizli örgütlerle ilişki halinde olduğunu iddia eden 49 kişilik bir liste de bulundu. Tanınmış 49 ismin bazılarının yanında ise "MİT'e çalışır, CIA, MOSSAD" gibi ifadeler yer aldı. Veli Küçük'e, sorgusunda bu belge de hatırlatıldı. Küçük, "Belgeyi okumadım, hatırlamıyorum" dedi. Belgede adı geçen bazı gazeteciler de SABAH'a "Deli saçması, zırva" dediler. Pentagon'un yaptığı gibi Genelkurmay'a bağlı sivil bir kurul tarafından 'Ulusal Mafya' yapılanmasının kurulması gerektiğini gösteren belge de Küçük'e soruldu. Belgede "Türkiye'de yapılması gerekli ve zorunlu olan doğrudan Genelkurmay'a bağlı sivil bir kurulca oluşturulacak mafya yapılanmasıdır" cümlesi yer alıyor.