YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu"nun, kendisine ait 11 ayrı telefonun yasalara aykırı biçimde dinlendiği ve izlendiği iddia etmesiyle başlayan hukuki süreç, önceki gün, Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimi Hayri Keskin ve 3 bilirkişinin, TİB"te inceleme yapmasıyla devam etti.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi"nin kararı doğrultusunda yapılan incelemeyi gerçekleştiren hakim Keskin"in, kendi telefonlarının da bir soruşturma kapsamında dinlemeye alındığı ortaya çıktı. Şimşek ve kurum uzmanları, Keskin"e inceleme yapılmasına yönelik mahkeme kararının yasalara aykırı olduğunu söyledi. Keskin ise mahkeme kararını uygulamak zorunda olduğunu ifade etti. TİB uzmanları, Eminağaoğlu"nun 11 ayrı telefon numarasının dinlemeye alınmış olan numaralar arasında bulunup bulunmadığını Keskin ve bilirkişiler nezaretinde araştırdı. Dinlemeye alınmış olan telefonlarla ilgili hâkim kararı bulunup bulunmadığı da incelendi.

Keskin ise hâkim kararı bulunduğu konusunda tutanak düzenleyerek kurumdan ayrıldı. Keskin"e kayıt örneği ise verilmedi. Uzmanlarla toplantı yapan Şimşek, konuyu Adalet Bakanlığı"na bildirme kararı aldı.

Eminağaoğlu ise Şimşek"e, şöyle yanıt verdi: “Mahkeme kararı ile gerçekleştirilen tespit işleminin hukuksuz olarak nitelenmesi kabul edilemez.” /milliyet