İftar yemeğine Vali Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcıları Muhsin Çatmadım ve Mehmet Zeki Koçberber, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Suat İkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ile cami görevlileri katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Türkiye Diyanet Vakfı hizmetlerinin tanıtımı, Diyanet işleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prf. Dr. Mehmet Görmez'in mesajlarının okunmasıyla devam etti.
Etkinlikte konuşan İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, “Teşriflerinden dolayı Sayın Valimize ve katılımcılara teşekkür ediyorum. İftar yaptırmanın faziletinden, zenginle fakirin bu yemeklerde buluşturulmasının öneminden, Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu yılki Ramazan ayının temasının komşuluk olarak belirlenmesinin öneminden, dünya ülkelerinin komşuluğundan, bu bağlamda Başkanlığımızca Afrika'daki açların doyurulmasının komşuluk ve ortak değerler cümlesinden olduğunu ifade ediyorum” dedi.
Vali Hüseyin Avni Coş da, “Bugünkü iftar sofrasında, zenginle fakiri buluşturup komşularımıza, ilgiye ve yardıma muhtaçlara alakanın güzel örneğini sergileyen İl Müftümüz Ömer Kocaoğlu’a, O’nun şahsında Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. İslam Dininin yardımlaşma ve dayanışmaya, komşuluk ilişkilerine, küçülen dünyamızda komşu olarak kabul edilen ülkelere, bu arada Afrika ülkelerine, yapılan yardımlardan dolayı başta organizatör kurumlara bir kez daha teşekkür ederek, bu şekilde iftar yemeklerinin ve beraberliklerin devamını dilerim" diye konuştu.

23.20110811100441.jpg