AYDINPOST HABER SERVİSİ- Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Efeler Belediyesi arasında bir hukuk savaşına dönüşen Carrefour alanında yeni gelişmeler yaşanıyor.
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından DİM1 projesi adıyla İhale ilanı yapılan alan Efeler Belediye'sinin Aydın İdare mahkemesine, İhalenin yürütmesinin durdurulması için yaptığı başvuru sonrası mahkeme tarafından İhalenin yürütmesi durduruldu.
Ayrıca Aydın Valiliği Devir ve Tasviye Komisyonu tarafından Efeler Belediyesine bırakılan Zafer Mahallesi'ndeki eski minibüs garajında Efeler Belediyesi adına Tapu Siciline tescili yapıldı.

Bilindiği gibi bu alanada Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından DİM2 adıyla bir proje girişimi başlatılmıştı.

Bu gelişmeler üzerine görüşlerine başvurduğumuz Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan "Bizim Carrefour alanını Efeler Belediye hizmet binası yapma isteğimiz ve ihtiyacımız var. Mahkeme bu alan için düzenlenecek ihalenin yürütmesini durdurdu. Ayrıca, eski minibüs garajınında tapuda Efeler Belediyesi adına tescili yapıldı. Biz buraya yasal bir zorunluluk da olması sebebiyle kapalı bir pazar yeri yapmayı istiyoruz" dedi.