CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, Fransa Senatosu'nun Ermeni soykırımı iddialarının inkarını suç sayan tasarıyı kabul etmesini değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sakozy'ye NATO kapısını açtığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle sordu: "Kim Fransız?"

Kılıçdaroğlu, gazeteci Hrant Dink suikastiyle ilgili davanın AK Parti korumasında sürdüğünü ifade etti.

Kılıçdaroğlu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonla ilgili de yorumlarda bulundu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar:

FRANSIZ PARLAMENTOSUNA
- Hükümet kararlı olsun, arkasında duracağız.

TAKSİCİ VE KAMYONCU ESNAFI İÇİN MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN ÖNERİSİ
10 numara yağ yaktıkları için şikayetçiler. 3-4 haftadır evine gidemeyen kamyon şoförleri var. Dertlerini anlatacak bir yer bulamıyorlar. Kamyoncu ve taksicilerin sorunlarının çözümü için Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını önereceğim.

AKP DEMOKRASİYİ ASKIYA ALDI
Korku tüneline girdik. Hayata pembe gözlüklerle bakanlar şapkalarını öne alacak. Heden demokrasi ağır yaralar alıyor bu ülkede. Şaşıranlar AKP'yi demakrosinin güvencesi olarak görenler. AKP demokrasiyi askıya alan bir partidir. Referandumda söyledik bize gülüp geçtiniz şimd ikapınızı çalıyorlar. Şaşırmadığımız için kararlılıkla bu sorunun üzerine gideceğiz.

Dink'in katledildiği tarih 19 Ocak 2007. O dönemin İstanbul Emniyet Müdürü, ''Cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı yoktur'' diyor basına. Bu açıklamayı yapan arkadaşımız Osmaniye'de vali. Muammer Güler bu olayları bilmiyordu. Getirdik devletin en kozmik biriminin başına geldi: Kamu güvenliği Müsteşarlığı.

DİNK İÇİN 17 İHBAR DİLEKÇESİ GİDİYOR
Bu cinayetin nerede, ne zaman, hangi ıslahla işleneceği belli. Sen 32 saat sonra buluyorsun. 17 ihbar dilekçesi gidiyor cinayetle ilgili. Haberleri var mı? "Hayır, haberimiz yok" diyorlar. Hepsinin haberi var, hepsi örgütlü.

DERİN DEHLİZLERİN SAHİBİ SİZSİNİZ
Başbakan diyor ki 'Cinayet Ankara'nın derin dehlizlerinde kaybolmayacak.'' Ankara'daki derin dehlizlerin efendisi sizsiniz, sahibi sizsiniz. Pişkinliğin bu kadarına pes denir. Hakim dedi ki 'Örgüt suçlaması için yeterli delilimiz yok.''Bu önemli bir itiraftır. Mahkemeler delil toplamaz. savcı toplar delili. Mahkeme önündeki belgelere göre karar verir. Bu dava beresinden bakılırsa bakılsın AKP'nin gözetimi ve koruması altında yürütülen bir davadır.

Başbakan 'Mahkemelerin işine karışmayız' diyor. Hakimleri savcıları sağa sola dağıttığını bilmeyen mi var? Mahkemelerin işine karışmazmış. Sen bunu anca külahıma anlatırsın.

BAKANLARIN ÇADIR TİYATROSU İÇİN GİTTİ
Uludere'de 34 yurttaşımız öldürüldü. Ben 7 saatlik yolu göze alıp gittim. 7 değil 77 saat olsa da giderdim.

Senin bana teşekkür etmen lazım 'iyi ki oraya gittin' diye. Senin bakanların oraya çadır tiyatrosu için gitti.

Ben ülkesiyle ve devletiyle bölünmez bütün olduğunu göstermek için gittim oraya.

İSTİHBARATI KİMDEN ALDIN
Soruyorum şimdi 'Bu istihbaratı kimden aldın?''. Dilsizleşti mübarek, sesi çıkmıyor. 'İstihbaratı ABD'den mi İsrail'den mi aldın' diye sordum
Yabancı ülkelerin esiri olmuş bana yurtseverlik dersi veriyor. Sen kim yurtseverlik kim?

BRÜKSEL'DE KONUŞMUŞUM, ZORUNA GİTMİŞ
Ben Brüksel'de konuşmuşum, zoruna gitmiş. Teknolojiyi de bilmiyor. Ellerine bazen iPad alıyorlar, aslında kullanmasını da bilmiyorlar. 10 yaşında bir çocuk Türkiye'deki cari açığı dünyanın neresinde olursa olsun internetten öğreniyor. Bunlar gerçekten şaşırmış, sanıyorlar ki dünya kör. Sizin gözleriniz görmüyor o dünyayı. Hapisteki gazeteci sayısından utanıyorsan, neden gereğini yapmıyorsun.

KONUŞACAĞIM
Bu ülkede özgür medya yok, özgür üniversite yok. Bunları söylemeyecekmişim. Senden mi korkacağım. Dilimin döndüğü kadar bütün dünyaya Türkiye'yi anlatacağım.

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. Biz öyleyiz. Senin gibi değiliz biz.

ERDOĞAN'A RICK PERRY CEVABI
Sen Sarkozy'nin Fransası'na NATO kapısını açtın mı açmadın mı? Açtın.Libya'da Kaddafi linç edilirken sen keyif çattın mı? Evet çattın. Gittin Kaddafi'nin elinden ödül aldın, o linç edilirken Türkiye'de keyif çattın. Şimdi beni Fransızla falan kıyaslamaya kalkıyor. Bütün bunlardan sonra kim Fransız. Sen otur yaptıklarına bak. Fransa'da Erdoğan'a Ermeni soykırımı yasasını verdi. Kim Fransız. Hertürlü yaptırımı uygulayacağını söyledim. Göreceğiz bakalım nasıl uygulayacaksın.

OBAMA SENİ KUCAKLAMASIN DA KİMİ KUCAKLASIN
Ben daha önce sormuştum Obama seni kucaklamayıp da kimi kucaklasın. Her dediğini yapıyorsun.

Ortadoğu'da en güvenilmez ülke Türkiye.. Irak mı bize güveniyor. Maliki'nin söylediklerine bakın. Hem itibarsız hem güvenilmez bir ülke konumuna getirdiler bizi.
Doğalgaz aramak için Akdeniz'e tarihten kalma Piri Reis'i gönderdiler.

Irak işini hallettiler, 1,5 milyon Müslüman oldu. Şimdi savaş olursa Suriye'ye biz de gireceğiz diyor. Yetmedi 1,5 milyon Müslümanın kanı. Ortadoğu'da ABD'nin taşeronluğunu yapıyor. Bölge lideriyiz falan hikaye, sıfır sorun hikaye. Aramızın iyi olduğu bir tek ülke gösterir mi Erdoğan Ortadoğu'da.

CHP OLDUĞU SÜRECE KİMSE KORKMASIN
Geldiğimiz nokta içler acısı. Toplumda derin bir korku var. Bu korkuya kapılıp giden yurttaşlarımız var. CHP olduğu sürece hiç kimse korkmasın. Onların güvencesi CHP'dir.

Sorarsan bizde düşünce özgürlüğü de var. Millet düşünmekten korkuyor. Rejimin adı demokrasi ama gerçek demokrasi değil. Rejimin adı postmodern dikta rejimidir. Postmodern dikta rejimini de postmodern diktatörler yönetir.

ANAYASA MAHKEMESİ BİZE CEZA KESMİŞ
Anayasa Mahkemesi CHP'ye ceza kesmiş. Biz Anayasa Mahkemesi'ni meşgul ediyormuşuz. Hak aramak için adalete başvuruyoruz, ve diyoruz ki 'Sana güvenmediğimiz için sen karara katılma' diyoruz. Daha önce verdiğin kararlara dayanarak böyle diyoruz. Sen kararı kaldırdın ve 'Başkan'a 2 oy hakkı verilir' diye madde koydun. Ben sana neden güveneyim. İstediğin kadar para cezası ver sayın başkan, hukukun üstünlüğü hu ülkeye ya gelecek, ya gelecek. Sana rağmen gelecek. Sanıyorlar ki biz yılacağız, korkarız. Bizim davamız hukuk davasıdır. Sen verdiğin para cezasıyla benim düşüncemi mi kısıtlayacaksın.

AKP'Lİ BELEDİYELERİ BASMAZLAR
Belediye başkanımıza 397 yıl istiyorlar. Bana sordu gazeteciler 'Az' dedim. '1000 yıl olsa daha iyi olurdu'' dedim. PAzar günü isimsiz bir mail gelmiş Adalar Belediyesi'ni basmışlar. Biz Kayseri'de rüşvet defterini gönderdik. Orayı basan var mı? Hayır. Orası AKP'nin belediyesi çünkü. Basacaklarmış bizim belediyeleri Basmazsanız namertsiniz.

Siz İzmir'in anakent beleidye başkanına 397 yıl hapis öngörüyorsunuz. İnsaf ya. Genelkurmay başkanından terörist olursa, belediye başkanı da örgüt lideri olur. Normal tabi. İzmir teslim olmayacak. Başkanımız da teslim olmayacak.

Kimin telefonu istense dinlenebiliyor. Yeter ki AKP'yi rahatsız etmesin. Rahatsız ederse üzerinde her türlü baskı var.

GÜL'ÜN GÖREV SÜRESİ 5 YIL
Meşruiyet sınırları içinde kalmak kaydıyla kim cumhurbaşkanı seçilirse başımızın üstünde yeri var.

Millet diyor ki Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 5 yıl. Şimdi diyorlar ki 'Hayır görev süresi 7 yıl.' Hani siz hukukun üstünlüğü diyordunuz. Bir kişiye göre anayasa değişmez. Hukuk evrenseldir. Halk 5 yıl demişse 5 yıldır. Siz hiç sağlıklı bir dmeokraside anayasanın yasalarla değiştiğini gördünüz mü? Ben yaparım olur anlayışı olur mu? Gül diyor ki 'Bunu herhalde CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürür'. Gül'ün görevi anayasayı uygulamaktır. Cumhurbaşkanı ile ilgili bir düzenlemenin gelmesi halinde cumhurbaşkanının görevi vardır. Zaten anayasaya aykırı bir durum olursa gereğini yaaprız. Ama cumhurbaşkanı 'bu benim şahsi meselem' derse, hayır o sizin şahsi göreviniz değil. Bu kişisel bir olay değil.

GÜL YASAYI İADE ETMELİ
O yasada temel bir yanlışlık daha var. Nakdi yardımla ilgili sınırlama var. Ayni yardımla ilgili sınırlama yok. Yani bir işadamı cumhurbaşkanı adayına uçağını tahsil edebilir. Cumhurbaşkanım yasayı gönderirken bu maddeyi de gözönünde bulundurun. Sizin o yasayı MEclis'e geri göndermek gibi tarihi bir göreviniz var. Eğer imzalanırsa adalete duyulan güvene darbe vurulur.