MHP"li Osman Durmuş 57. Hükümet döneminin bakanı olarak, "iddialara yönelik elinde belge varsa yargıya intikal etmiyorsa namerttir" dedi. Bunun üzerine MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, AKP sıralarına dönerek, "Hepiniz şerefsizsiniz" dedi.

AKP"liler, Ural"ın dışarı çıkmasını isterken, verilen arada MHP"liler de Kadir Ural"ın Genel Kurul"dan "özür" dilemesini istediler. Ural, söz alarak "özür" dilerken, AKP"den gelen sözlü sataşmalar üzerine yeniden "Şerefsiz" diyerek yanıt verdi.

TBMM Genel Kurulu"nda "şerefsiz" tartışması yaşandı. AKP Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz"ın, 57. Hükümete yönelik sözleri MHP"lileri kızdırdı. MHP"li Osman Durmuş 57. Hükümet döneminin bakanı olarak, "iddialara yönelik elinde belge varsa yargıya intikal etmiyorsa namerttir" dedi. Bunun üzerine MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, AKP sıralarına dönerek, "Hepiniz şerefsizsiniz" dedi. AKP"liler, Ural"ın dışarı çıkmasını isterken, verilen arada MHP"liler de Kadir Ural"ın Genel Kurul"dan "özür" dilemesini istediler. Ural, söz alarak "özür" dilerken, AKP"den gelen sözlü sataşmalar üzerine yeniden "Şerefsiz" diyerek yanıt verdi.

TBMM Genel Kurulu"nda grup önerileri görüşülürken, AKP Bilecik Fahrettin Boyraz"ın, 57. Hükümet döneminde batık bankalarla ilgili iddiası tartışma yarattı.

57. Hükümet döneminde bakanlık yapan milletvekilleri tek tek söz alarak iddialara yanıt verdiler.

MHP Kırıkkale Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, döneminde yolsuzluk yapılmadığını aksine bu hükümet döneminde yolsuzluk yapıldığı iddialarını gündeme taşıdı. Durmuş, TBMM"nin yolsuzlukların tartışılacak bir yer olmadığını savunarak, "Yolsuzluk iddialarını elinde belge varsa ve bunun yargıya vermiyorsa namerttir. O dönem yine bakan olan Sayın Başesgioğlu ve yine o dönem bürokrat olan Kürşat Tüzmen şimdi burada. Ellerinde belge varsa versinler" dedi.

Bunun üzerine AKP sıralarından sözlü laf atılınca, MHP sıralarından Mersin Milletvekili Kadir Ural ayağa kalkarak, "Şerefsizler? Siz hepiniz şerefsizsiniz" sözleri AKP sıralarını hareketlendirdi.

AKP"li Haydar Kurt ile İrfan Gündüz ayağa kılarak, "Bize şerefsiz diyemezsin?Çık dışarı görüşelim" dediler.

Bunun üzerine oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut birleşime ara verdi.

Tartışmalar devam ederken, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, araya girerek ve AKP Grup Başkanvekillerini uyararak tartışmanın bitmesini istediler.

Şandır, Ural"ın yanına giderek Genel Kurul"dan "özür" dilemesini istedi.

Verilen aranın ardından Ural söz isteyerek, Genel Kurul"dan söylediği (şerefsiz) sözleri için özür dilemek istediğini belirtti. Ural, "Özür" konuşmasını yaparken, AKP sıralarından laf atılınca bir kez daha "şerefsiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Milliyet