Türk, Muş'un Bulanık ilçesinde, 15 Aralık 2009 tarihinde meydana gelen ve 2 kişinin öldüğü olayların yıldönümü dolayısıyla BDP tarafından düzenlenen mitinge katıldı.

Miting öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk, Kürt halkının dilini yasaklayan bir tehditle karşı karşıya olduklarını öne sürerek, ''Bu ülkede Kürtler var, dili, kültürü, kimliği var. Bu, Türkiye'nin her yerinde kullanılması gereken bir dildir'' diye konuştu.

Kürt halkının dilini kaybetmesi halinde, kimliğini ve kültürünü de kaybedeceğini savunan Türk, şunları kaydetti:

''Dili, kültürü, kimliği kaybedilen, yok sayılan halk, bir asimilasyon politikasıyla karşı karşıya kalmış olur. Sayın Başbakan Almanya'da Türklerin anadillerini konuşmaları için okullarda eğitim görmeleri konusunda çağrı yapıyor ve asimilasyonu dile getiriyor, bunu bir insanlık suçu olarak değerlendiriyor. Oysa burada 20 milyon insanın dilini kullanması konusundaki hassasiyeti de tehditle yanıtlıyorlar. Biz bu tehdide gelmeyeceğiz. Yaşamın her alanında dilimizi kullanmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konudaki çabalarımızı ortaya koyacağız.''

Türk, daha sonra ilçe meydanındaki mitingde partililere hitap etti.

Bu arada, mitingin ardından bazı göstericiler, AK Parti İlçe Başkanlığı binasından bayrak sallayanlara tepki gösterdi. AK Parti binasına taşlı saldırı girişiminde bulunan göstericilere, partili yöneticiler engel oldu.