Geçtiğimiz haftalarda tüm yurtta etkili olan yağışlar yerini kara bırakıyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Marmara'nın bir bölümü, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bugünden itibaren beyaza bürüneceği bildirildi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise bugün ve yarın etkili yağış bekleniyor.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, her iki kentte kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar devam edeceğini; yağışın yarın karla karışık yağmura dönüşeceğini bildirdi.

Edirne ve Kırklareli'nde don ve buzlanma tehlikesinin bulunduğunu söyleyen Yıldırım, Tekirdağ'da ise yağmur beklendiğini belirtti.

Hava sıcaklığının Edirne ve Kırklareli'de sıfırın altında 2 derece olduğunu ifade eden Yıldırım, yarın yağışın karla karışık yağmura dönüşmesiyle hava sıcaklığının pazar günü birkaç derece artacağını söyledi. Yıldırım, hafta başında ise Trakya'da hava sıcaklığının yeniden düşeceğini bildirdi.

Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, yarın hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Edirne'de 3, Kırklareli ve Tekirdağ'da ise 2 derece olacak.
Öte yandan, Karayolları ekipleri, Edirne ile Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve Dereköy Sınır Kapısı yolunda, kar yağışı nedeniyle tuzlama çalışmalarına yapıyor.


DOĞU'DA ISI EKSİLERE DÜŞTÜ
Doğu Anadolu Bölgesi'nde bugün ve yarın kar yağışının etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Kars ve Ardahan'da başlayacak kar yağışı, gün içinde bölge genelinde kar ve karla karışık yağmur şeklinde sürecek.