Didim İlçe Müftülüğü tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Sakal-ı Şerif ziyareti düzenlendi. Didim Merkez Camisinde muhafaza edilen Peygamber Efendimizin (S.A.V) Sakal-ı Şerif-i, Dün akşam teravih namazından sonra halkın ziyaretine açılırken, yaklaşık bir saat süren Sakal-ı Şerif ziyaretinde duygulu anlar yaşandı.

Teravih namazı sonrası Sakal-ı Şerif-i görmek isteyen vatandaşlar, cami içerisinde uzun kuyruklar oluşturdu. Hz. Peygambere saygı ve sevgilerinin tezahürü olarak Sakal-ı Şerif-i ziyarete gelenler, Sakal-ı Şerif-e dokunarak tekbirler eşliğinde salavat getirdi. Ziyaret, ilk olarak erkeklere açılırken, daha sonra kadınlara ziyarete açıldı.

Vatandaşlar Sakal-ı Şerif-i görebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Hz. Peygamberin bir parçasını gördükleri için mutlu olduklarını ve duygulandıklarını aktardı. Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat ise, Peygamber Efendimizin (S.A.V) bir parçasını Didimlilerle buluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Burada önemli olan o heyecanı, Peygamber sevgisini canlı tutabilmek. Bu etkinlik bir heyecana vesile olmaktadır. Mütemadiyen Peygamberimiz ile ilgili ilahiler okunmakta, Peygamber Efendimize (S.A.V) Salât-ü Selam getirilmektedir” dedi.

Peygamber Efendimizin (S.A.V) Mevlana'nın dediği gibi sıradan bir insan olmadığını kaydeden Didim Müftüsü Mikail Polat, “Hz. Muhammed'in tüm insanlığa bir rahmeti olduğu için biz ona ne kadar yakın olursak, o kadar daha mutlu, huzurlu ve iç içe oluruz. Sevgi, kardeşlik ve dayanışma içerisinde oluruz. Bu heyecanı canlı tutmak lazım… Bizde bu gece burada Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne zimmetli bulunan Peygamber Efendimizin (S.A.V) Sakal-ı Şerif-i halkımızın ziyaretine açarak bu heyecanı paylaşmaya çalıştık” diye konuştu.

Sakal-ı Şerif’i görmek isteyenler gecenin ilerleyen vakitlerine kadar Merkez Camiine doldurdu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

20140722aw150164_03.jpg20140722aw150164_04.jpg20140722aw150164_05.jpg20140722aw150164_06.jpg

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg