ADÜ Didim MYO'nun bulunduğu yerle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile ADÜ arasındaki kira sözleşmesinin bu yıl sona ermesinden dolayı Didim MYO’nun kapanma tehlikesi yaşaması Didim kamuoyunda konuşulmaya başlanırken, Didimliler Üniversitenin Didim’den gitmemesi ve okulun şehir merkezine alınması konusunda siyasilerin adım atmasını bekliyor. 

Didim’de Fevzi Paşa Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve Milli Eğitim Bakanlığına ait dinlenme tesisi binalarında Eğitim-Öğretim veren ADÜ Didim Meslek yüksekokulu kapanma tehlikesi yaşıyor. Bünyesinde var olan 4 yıllık Fakülte bölümlerini 2009 yılında Kuşadası’na gönderen ADÜ Didim MYO’da, 2 yıllık olarak Aşçılık, Turizm ve Seyahat Hizmetleri ile Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümlerini bulunurken, geçtiğimiz yıl hazırlık sınıfında 232, Aşçılık Bölümünde 273, Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümünde 274, Turizm ve Otelcilik Bölümünde de 315 olmak üzere toplam 1094 öğrenci öğrenim görmüştü.

ADÜ Didim MYO’nun kapanacağına yönelik iddiaların kamuoyunda dillendirilmesinin ardından, okul yönetiminin okulun kapanmaması, Milli Eğitim Bakanlığı ile olan kira sözleşmesinin uzatılması noktasında girişimlerde bulunduğu öğrenildi. Yüksek okulunun kapanmasını istemeyen Didimliler de, üniversitenin Didim’de olması gerekliliğini dile getirerek, başta siyasiler olmak üzere Didim’deki yetkili mercilerin bu noktada gerekli girişimleri başlatılmasını istedi.

 

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

 

20140703aw134559_02.jpg