Didim Devlet Hastanesi’nden gelen talep üzerine, hastaneye kemik ölçüm cihazı almak için TYSD Didim Şubesinin başlattığı kermesten elde edilen 65 bin TL gelir ile alınan kemik dansitometre cihazı, törenle teslim edildi. Hastanede düzenlenen törene Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi Zeynep Emiroğlu, Didim Belediye Meclis Üyesi Erdal Baylan, Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Fatma Aydoğan, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Didim Şube Başkanı Deniz Baylan, TYSD Üyesi bayanlar ile hastane çalışanları katıldı.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Didim Şubesi'nin daha önce de Didim Devlet Hastanesi’ne ambulans alımı için çalışma yaptığını, ikinci kez ön ayak oldukları için Türkiye Yardım Sevenler Derneği Didim Şube Başkanı Deniz Baylan ile katkı sunan herkese teşekkür etti.

Bu faaliyetlerin Didim’de yaşayan herkese örnek olması gerektiğini belirten Kaymakam Emiroğlu, “Didim’de bu çalışmalara bayanların eli deydi. Özellikle sağlıkla ve insanla ilgili yapılan bu tür faaliyetlerden çok memnun oluyoruz. Bunlar herkese örnek olması lazım ve inşallah devamı da gelecektir. Bu hayır işleri herkese örnek olmalı. Gece gündüz demeden çalıştılar. Bu cihaz erken teşhiste çok önemli bir görev üstlenecek. Ben Türkiye Yardım Sevenler Derneği Didim Şubesi bünyesinde bulunan herkesi kutluyorum” diye konuştu.

1001 sevgi gönüllüleri oluşumu ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TSYD) Didim Fahri Başkanı Zeynep Emiroğlu, yardım sevenler derneğinin ilçedeki sosyal konularda örnek duyarlılık sergilediğini belirterek, kendilerine teşekkür etti.

HASTALAR DIŞARIYA SEVK EDİLMEYECEK
Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Fatma Aydoğan ise, daha önce kemik dansitometre cihazı olmadığı için hastaları yakın ilçelerdeki veya illerdeki hastanelere sevk ettiklerini söyledi. Cihazların aktif şekilde çalıştığını ve artık zorunlu bir durum dışında hastaları dışarıya sevk etmeyeceklerini dile getiren Aydoğan, hastaneye büyük katkılar sunan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Didim Şubesi’ne teşekkür etti.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Didim Şube Başkanı Deniz Baylan da, tüm arkadaşlarına teşekkürlerini sundu. Baylan, TSYD Didim şubesi olarak daha öncede çeşitli amaçlarla kermes düzenlediklerini ifade ederek, elde edilen gelir ile hastaneye kemik ölçüm cihazı aldıklarını belirtti. Katkı veren herkese teşekkür eden Baylan, “Düzenlediğimiz kermese katılan, alışveriş yapan tüm Didim halkına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu aletleri çok uygun fiyatlara satarak, bizlere yardımcı olan firmaya teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Törende Didim Devlet Hastanesi tarafından hazırlatılan plaket Kaymakam Ersin Emiroğlu tarafından TSYD Didim Şube Başkanı Deniz Baylan’a verilirken, Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Fatma Aydoğan tarafından da Baylan’a çiçek takdim edildi.

Didim Devlet Hastanesi’ne teslim edilen kemik dansitometre cihazının 65 bin liraya mal olduğu öğrenildi.

didimli-yardimseverlerden-hastaneye-cihaz-destegi.jpg

didimli-yardimseverlerden-hastaneye-cihaz-destegi1.jpg

didimli-yardimseverlerden-hastaneye-cihaz-destegi3.jpg