Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Adnan Menderes Üniversitesi Rehberlik Bölümü Öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yalçın Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Konferansı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Okul Müdürü Adem Koçer, Müdür Yardımcısı Nihat Alagöz, Okul Aile Birliği Başkanı Cavide Çaylak ve veliler izledi.
Atatürk İlköğretim Okulu bünyesinde gerçekleştirdiklerini “Aile ve Çocuk İletişimi” seminerlerinin ikincisi yaptıklarını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Yalçın Özdemir, ergenlik konusuna değindi. Özdemir, düzenlenene bu seminer projelerinin önemli olduğunu belirterek, “Ergenlik konusu çocuk ve aile için önemli bir konu. İlk düğmeyi yanlış iliklerseniz diğerleri de yanlış iliklenir. zocuğun gelişimi bir süreç; ilk atılan adımlar her zaman önemli; ergenlik de bunlar karşınıza daha net çıkıyor. Çocuk 17 yaşına gelmiş ve aile ile sorunlu; bu sorunu okulda rehber öğretmenlerin çözmesini bekliyorlar; bu sorun 1 yıllık değil ki 17 yıllık sorun ve sihirli bir değnek ile bu sorun çözülmez. Çocuğu nasıl yetiştirdiğiniz de bu altında yatan nedenlerden biridir” dedi.

Herkesin kendi çocuğunu sevdiğini, onlar için en iyi hayatı sunmaya çalıştığını kaydeden Özdemir, ileride onların kendisine nasıl davranacağını da düşündüğünü bildirdi. Ergenliğin süreç olduğunun altını çizen Özdemir, “Yapılan araştırmalarda insanoğlunun en çok istediği üç şey özerklik, ilişkisellik ve yetkinlik olarak tanımlanmış ve ergenlik döneminde de en çok görülenler de bu yaklaşımlar. Onlar artık kendi kararlarını alabileceğini düşünüyor. Bu anlamda sizlerin çocuğunuza yaklaşımı hem şimdi hem de gelecekte nasıl ilişki kuracağınızın da temelini atıyor” diye konuştu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg