Didim’de duyarlı vatandaşların girişimi sonucunda kurulması aşamasında olan Baz istasyonu çalışması başlamadan sona erdi. Efeler Mahallesi Adnan Menderes Bulvarının 1514 sokakla kesiştiği, Didim Şehir Stadı ile Didim Sentetik stadının hemen yanındaki özel şahsa yapılması planlanan baz istasyonu sokak sakinleri ile site sakinlerinin tepki göstermesi üzerine çalışmalar durduruldu.

Özel GSM şirketi avukatları istasyonun kurulmasıyla ilgili izinleri aldıklarını belirtmesinin ardından Sokak ve Site sakinleri “Bu istasyonlar sağlığa zararlı; biz hemen yol üzerinde bunu istemiyoruz. Bizim de çocuklarımız var; kendi sağlığımız tehlikede. Spor tesislerinin olduğu bu yerde nasıl buna izin veriliyor” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Sokak sakinlerinin durumu Avukat Çiğdem Demir’e bildirmesinin ardından Demir’de olay yerine gelerek baz istasyonunun buraya konulamayacağını, son çıkan yönetmelik doğrultusunda belediyeden izin alınması gerektiğini, belediyeden ruhsat izinlerinin olup olmadığını sordu. GSM şirketleri avukatları Belediye Zabıta Amirliğiyle görüştüklerini belirterek belediye yetkililerinin de olduğu ortamda konuyu ele alabileceklerini dile getirdiler.

BELEDİYE İZİN İSTEDİ
Mahalle sakinleri adına 4 temsilci ile Avukat Çiğdem Demir birlikte, GSM şirketi avukatları konuyla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Atasoy ile görüştü. Başkan Yardımcısı Atasoy ilk olarak Av. Çiğdem Demir’i daha sonra GSM şirketinin avukatlarını dinledi. Ardından Belediye avukatı Önder Kabaçam’dan olayla ilgili de bilgi isteyen Başkan Yardımcısı Atasoy “Avukat Önder beyde açıkladı. Sizin ilgili idareden izin almanız gerekiyor. Sizin de Didim Belediyesinde yerle ilgili izin almanız gerekiyor” dedi.

Başkan yardımcısı Ercan Atasoy’un ‘İzin almanın gerekiyor ’sözünden sonra mahalle temsilcileri durumdan memnun ayrılırken, kendilerinin bu yere baz istasyonu kurulmaması noktasında duyarlı olmaya devam edeceklerini söyledi.

20140527aw101004_01-(copy).jpg

20140527aw101004_02-(copy).jpg

20140527aw101004_03-(copy).jpg