Didim Ziraat Odasının 5 yıl önce Didim merkez, belde ve köylerde sürdürdüğü eğitim çalışmalarının meyvesini toplamaya başladı. Başta Didim merkez olmak üzere Akköy ve Akyeniköy’de yeni zeytin alanlarının oluşturulmasıyla zeytin üreticilerine yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının meyvesini almaya başladıklarını söyleyen Oda Başkanı Bahattin Gökdemir “Verilen eğitim çalışmaları neticesini zeytin hasat döneminde ortaya çıkmaya başladı. Zeytinde bu sene yok yılı olmasına rağmen, bizim bölgemizde toplanan zeytininin kaliteli olduğu ortaya çıktı. Diğer bölgelerde zeytin sineği vurgunun olması nedeniyle kaliteli zeytin sorunu yaşanırken bölgemiz zeytincileri ise bu yıl ki hasattan memnun kaldılar. Bu çerçevede İlimizin diğer bölgelerinden gelen tüccarlar ilçemizden zeytin alımı yaptıklarını öğrendik. Üreticimizin bu anlamda emeğinin karşılığını alması da bizleri mutlu etti.”dedi.
Gökdemir, zeytin toplayan üreticilere uyarılarda bulunarak “Zeytin toplayan üreticilerimiz en kısa sürede zeytinlerini fabrikalarına ulaştırsınlar. Topladıkları zeytinleri de çuvallar yerine plastik kasalara koymaları kendi faydalarına olacaktır.”dedi.
Başkan Gökdemir Üreticilere yönelik eğitimlerin verilmesinde başta Aydın İl Tarım Müdürlüğü olmak üzere Didim İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederken, bu tür eğitim çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.