9 günlük Ramazan Bayramı tatili Didimli turizmcileri memnun etti. Ramazan ayının Ağustos ayına denk gelmesine rağmen Didim’de tatilini geçiren yerli ve yabancı turistlerin sayısı bu yıl beklentilerin üzerinde olurken, aşırı sıcaktan bunalan tatilcilerin ise soluğu sahillerde aldı. Ramazan ayının yerli turist sayısını etkilemesine rağmen, özellikle yabancı turistler bu yıl Didim’de tatillerini yapmayı tercih etti. Başta Altınkum Plajı olmak üzere Sahte Cennet, 2. ve 3. Koy Plajları’nda doluluk oranları beklenenden yüksek gerçekleşti. Bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması Didimli turizmciler tarafından olumlu karşılandı.
9 günlük tatilde Didim’deki otellerin müşteri sayısında belli artışlar beklediklerini ifade eden dernek Başkanı Atabay, tur acenteleriyle çalışan otellerin doluluk oranlarının yüzde 70-80 dolaylarına çıkacağını umduklarını belirterek, “Gerek tur acenteleriyle, gerek kendi imkânlarıyla, gerekse kendi evlerine gelecek olan tatilciler ilçemiz ekonomisine ve turizme katkı sağlayacak. Zaten bu yıl Ramazan ayının Ağustos ayına denk gelmesi sebebiyle iç turizmde sorun oldu. İç Turizmimiz ise Ağustos ayında sona eriyordu fakat Bayram tatilinin Ağustos ayı sonuna denk gelmesi bu yıl turizmciler açısında iyi oldu. İlçemizde büyük otellerin doluluk oranı şu an üst düzeyde; bayram da ise bu doluluğun yüzde 100’lere ulaşacağını düşünüyorum” dedi.
Didim’de bayrama özel programların yapılmadığını dile getiren Atabay, “D-Marin ve bazı büyük çaplı açık hava diskolarının bayrama özel canlı performanslar olacak ama büyük otellerin bu anlamda bir etkinliği söz konusu değil. Sorunsuz bir bayram tatili geçirileceğini ümit ediyorum” diye konuştu.