Türkiye'nin önde gelen tatil beldelerinden olan Aydın'ın Didim ilçesinde tekneciler, 2008 yılı turizm sezonuna sıkıntılı girdi. Havaların ısınması ve turizm sezonu açılmasına rağmen daha sezon başında müşteri sıkıntısı çekmeye başlayan tekne sahipleri, Didim'in tanıtımının yeterince yapılamadığı için işlerinin düzelmediğini iddia etti.
Tekne sahipleri olarak 2008 yılı turizm sezonuna sıkıntılı girdiklerini ifade eden Tur İşletmecisi Yüksel Olcaydu, Altınkum İskelesi'nde bulunan 20 teknenin müşteri olmadığı için bu yıl daha hiçbir tur organizasyonuna katılmadığını söyledi. Önceki senelere oranla Mayıs ayındaki müşteri sayısının çok az olduğunu belirten Olcaydu, “Didim'de turizm sezonu açıldı, fakat tekne turlarına talep çok az. Önceki senelere oranla bu yıl işler çok durgun. Geçen sene Mayıs aylarında müşterilerin talebi çok iyiydi. Sık sık koyları gezmeye çıkıyorduk. Bu sene ise hiç çıkamıyoruz. Burada bulunan çoğu tekne çok nadiren geziye çıkabiliyor” dedi.
İlçe merkezinde yabancılara satılan mülklerin turizmi olumsuz yönde etkilediğini iddia eden Olcaydu, “Didim'e genelde İngiliz turist geliyor. Fakat ilçede yabancılara satılan mülkler sayesinde artık Didim'de turizm ölmüş durumda. Herkes kendi evine, yazlığına geliyor. Bu yüzden tekne turlarına çıkmak istemiyorlar. İlçedeki mülklerin yabancılara satılması bizleri çok büyük etkiledi. Didim'de şuan Türk'ten çok yabancı var. Tabi ki bu durum turizm sektöründe çalışan herkesi etkiledi, yalnız bizi değil. Diğer sektör temsilcileri de durumlarından memnun değil” diye konuştu.
Sektörde yaşanan durgunluğun en önemli sebebinin tanıtım eksikliği olduğunu savunan Olcaydu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Didim'in tanıtımına önem verilmiyor. Tatil kenti denildiği zaman akla hemen Bodrum, Çeşme, Kuşadası ve Antalya geliyor. Turiste Didim dediğimiz zaman Didim neresi diye soruyorlar. Didim'in öncelikle tanıtımının yapılması gerekir. Televizyonlarda, gazetelerde ve internet sitelerinde gösterilmesi gerekir. Tanırım yapıldıktan sonra Didim'de kalite artar. Müşterilerin talebi artar”