Halk oylamasının sonucunu değerlendiren MHP İlçe Başkanı Can Atas, “Demokrasiye inanan herkes halkın iradesine uymalıdır. Bu bağlamda 12 Eylül 2010 günü yapılan halk oylamasının sonucuna herkes saygı duymalıdır ama katılım oranının yüzde 77 ve bu orana göre de yüzde58 evet oyunun çıkması toplumsal uzlaşı metni olması gereken, Anayasal değişikliklerinde toplumsal bir uzlaşı çıkmadığını göstermektedir Netice itibariyle bu bir halk oylamasıdır. Önümüzdeki bir yıllık süreçte ülkemizde bir olağan yada erken seçim olacaktır. MHP teşkilatları bu sürece yönelik çalışmalarına hızla devam etmektedir” şeklinde konuştu.
Demokrat Parti Didim İlçe Başkanı Günay Tıkkın ise, referandum sonucuyla ilgili olarak katılımın azlığına dikkat çekerek, “Yerel seçimler sonrasında kullanılan oylardaki düşüklük dikkat çekici. Vatandaşın bu referandum konusunda fazla eğilim göstermediğini düşünüyorum. Ege ve Akdeniz kesimleri bir uyum içerisinde ama sonuç olarak ne evet ne de hayır sonucu çıktı. Bir kooperatif sözleşmesi bile değiştirileceğinde 3te 2"lik çoğunluk aranıyor. Bu oylamada böyle bir sonuç bile yok Çok kolay şekilde anayasa değiştirildi. Toplumsal mutabakat sağlanmadan yapıldı. Bu çerçevede halkın katılımı da az olması dikkat çekici,halk referandum yerine günlük işleyişini sürdürdü. Milyonlarca lira harcanarak yapılan kampanyalarda amacına ulaşmadı ama sonuç tüm ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
Demokratik Sol Parti Didim İlçe Başkanı Taci Erbaş da, Referandumun yaşanmaması gerektiğini dikkat çekerek demokrasilerde gerekli olan referandumların çok önemli olduğuna kaydederek, “Halk oylamasına sunulacak olan bu paket aslında mecliste çözülmeliydi. AK Parti çoğunluk üstünlüğüyle bir oldu bittiye oynadı. İstenseydi her iki tarafın temsilcileri bir müzakere yapabilirdi. Bana göre BDP hariç, diğer partilerin sonuçtan memnun olduğunu sanmıyorum. Bunun Türkiye haritasına bakarak ta değerlendirilmeli. Bu referandum mecliste bulunan 550 milletvekilinin sorumsuzluğunun bir tescilidir. Onlarca para kampanyalar için harcandı. Yapılan referandum bana göre içi boş bir referandum idi” ifadelerini kullandı.