5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasası gereğince otellerde ve diğer müzik yayın yapan işletmelerde müzik yayını için hak sahiplerini temsil eden meslek birliklerinden alınması gereken izinlerle ilgili olarak Didim Turizm Derneği öncülüğünden dernek binasında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Müzik Meslek Birliklerini lisanslama ve Hukuk Birimi temsilcisi Avukat Ahmet Türkoğlu ve az sayıda işletme temsilcisi katıldı. Toplantıda konuşan Ahmet Türkoğlu Aralarında MESAM, MSG, MÜYAP ve MÜYORBİR’in yer aldığı Müzik Meslek Birlikleri temsilen yer aldığını söylerken, 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri yasası gereğince Didim’de bulunan ve yasa kapsamına giren tüm işletmelerin lisans altına alınması konusu hakkında bilgiler aktardı. Toplantının içeriği hakkında bilgiler veren Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay toplantının işletmelerin bu kapsamda işlerini kolaylaştırılması amacıyla düzenlendiğini belirterek “Yasa gereği bu kapsama giren tüm işletmelerin ödeme yükümlülüğünü yerine getirme mecburiyetinde; bizim buradaki görevimiz işletmelerle müzik birlikleri arasında koordinasyonu sağlamak. Burada işletmeden kast edilen otel, restaurant, bar, disko ve Beach clup olup ve bu anlamda profesyonel müzik yayınlarını umuma ileten tüm işletmelerin her hangi bir cezaiyi müeyyide karşılaşmamaları ve işlemlerin daha kolay ve sağlıklı halledebilmeleri için çaba sarf ediyoruz. Bu konuyla ilgili bilgi almak isteyenler Derneğimize de başvurabilirler” şeklinde konuştu.
Toplantıda işletme temsilcileri yapılacak işlemler ve imzalanacak sözleşmeler ve yasal mevzuata ilişkin sorular sordukları görüldü.