Didim Valiler İlköğretim Okulu 1/E sınıfı öğrencileri tarafından okuma bayramı etkinlikleri kapsamında çeşitli gösteriler hazırlandı. Sınıf öğretmeni Nuri Ege nezdinde hazırlanan etkinlik Mehmet Fahri Çırağoğlu Spor Salonunda düzenlendi. Etkinliğe Valiler İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Erkan Baki, öğretmenler ve veliler katıldı. Etkinlik 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 
Açılışta konuşan Müdür Yardımcısı Erkan Baki etkinlik öncesinde birçok veliyi heyecanlı gördüğünü dile getirerek “Bugün çocuklarınızın yaptığı etkinlikleri izleyeceksiniz. İzlerken de çok şey düşünebilirsiniz. 1/E sınıfı öğrencileri ve velileri Nuri bey gibi deneyimli ve tecrübeli bir öğretmene sahip; tabii bu övgümüz ve düşüncelerimiz diğer öğretmenlerimiz içinde geçerli, etkinliğinde düzenlenmesinde emeği geçen velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 
Etkinliğin sunumu sınıf öğrencileri yaparken, öğrenciler ilk olarak Ege yöresine ait zeybek oyunu oynadı. Ardından hazırladıkları şiirleri okudular. Öğrencilerin etkinliği velilerinden tam not aldı.