Yaklaşık 1 milyon 292 bin ilköğretim birinci sınıf ve okul öncesi öğrencisi bugün okula başlarken Didim"deki minik öğrencilerde sıralarda yerini aldı Minik öğrencilere ilk hafta Okul ve sınıftaki kuralların öğretileceği ve masal söyleyip şarkılar dinletilecek.
İlköğretim birinci sınıf ve okul öncesi öğrencileri bugün okula başladı. Milli Eğitim Bakanlığı"nca Okullarına alışmak amacıyla eğitime erken başlayacak minik öğrenciler, 18 Eylül"e kadar “Uyum programı”na alınacak. Didim"deki Atatürk İlköğretim Okulunda da minik öğrenciler okulla başlarken, okulun ilk gününde velilerin çocuklarını yalnız bırakmadığı, bazı velilerin de çocuklarıyla birlikte derse de girdiği görüldü.
Minik öğrencilere ilk hafta Uygulamalı olarak okula adaptasyonlarının sağlanması, okul kaygısının giderilmesi, öğretmenine güven duyup günlük akışa uyum sağlaması, oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıması, okul kurallarını öğrenmesi, aynı zamanda evine güvenle gidip gelme eğitimi alması ve okula iyi bir başlangıç yapması amaçlanıyor. Uyum programı kapsamında 09.00-12.00 saatleri arasında 40"ar dakikalık üç ders saati ile 15-20"şer dakikalık iki dinlenme saatinden oluşacak. İlköğretim birinci sınıf öğrencileri başlangıç aşamasında okuma yazmaya yönelik çalışmalar ile karşılaşmadığından ve bu yönde öğrencilerde isteksizlik görüldüğünden, bu programın son aşamasına doğru okuma yazmaya yönelik faaliyetlere yer verilebileceği öğrenildi.
2009-2010 eğitim öğretim yılı ise 24 Eylül Perşembe günü başlayacak. Bazı özel okullar Milli Eğitim Bakanlığı"ndan alınan izinle eğitim öğretim yılını bugün başlatacak. Eğitim öğretim yılının ilk yarısı 22 Ocak 2010 günü sona erecek ve öğrenciler, 5 Şubat"a kadar tatil yapacak. İkinci yarıyıl 8 Şubat"ta başlayacak ve 18 Haziran"da sona erecek. Taşımalı eğitime tabi ve YİBO öğrencileri, mevzuata aykırı olmamak şartıyla yerel imkanlar ölçüsünde eğitimden faydalandırılacak.