Didim Belediyesinin açtığı el işi kurslarına katılan ev hanımlarının ürünleri ile ilçedeki ilköğretim okullarının okul aile birliklerinin de katıldığı kermes Didim Belediyesi Kültür parkında açıldı. 3 gün sürecek kermese Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi ile çok sayıda kursiyer ve okulların okul aile birliği yöneticileri katıldı.
Açılan kermesle ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Hazırlanan bu kermes 3 gün sürecek. Açtığımız bu kurslara Belediyemiz bünyesinde açılan kurslarımıza katılan kursiyerlerin el işi ürünleri ile aynı zamanda okul aile birliklerin hazırladığı ürünler sergileniyor. Bu gün bu eserleri düğün salonumuzda vatandaşın görücüsüne çıkardık. Salonumuzun kapasitesine göre kursiyerlerimiz ürünlerini sergiliyor. Bu kurslarımızı 210 kursiyer katıldı” dedi.
Belediye öncülüğündeki kursların devam edeceğini açıklayan Başkan Kamacı, şöyle konuştu: “Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarla kursiyerlerin sayısını bine çıkartmayı hedefliyoruz tabii bu anlamda salonumuz içinde yeni çalışmalar yapacağız ve Didim'e layık bir salon kazandırarak kursiyerlerin daha çok ürünlerini sergilemesine çalışacağız. Bizler emek ten yanayız bu nedenle el emeği göz nuru yapılan bu eserlerin en iyi şekilde de sergilenmesi ve sunulması için çalışmalarımız sürecek”
Kurs Eğitmeni İlknur Macit de, kermesle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “İlçemizdeki tüm okulların okul aile birlikleri, Üniversitemizin Toplum Gönüllüleri ve kurslarımıza katılan kursiyerlerimizin tel örgü el sanatları, ahşap, kumaş boyama, mefruşat dallarında yapılan eserlerini bu gün satışa ve görücüye çıkardık. 1 TL ile 50 TL arasında değişen fiyatlarda satışa çıkardık. 3 gün kermesimiz açık kalacak. Didimlileri kermesimize bekliyoruz”