Didim Belediyesinin yeni imar planına göre yeni bir sanayi sitesi oluşturmak istediğini iddia eden Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, “Aldığımız duyumlara göre yeni imar planında sanayi sitesi oluşturulmak istendiğini öğrendik. Biz konuda oda olarak Belediyemize bir dilekçe ile başvurduk ve bu fikre sıcak bakmadığımız dile getirdik. Mevcutların dışında yeni bir sanayi sitesi esnafı kötü etkiler. Zaten kriz ortamında esnafımızın işleri kötü, Bunun yerine var olan yerleri güzelleştirme çalışması yapılmalı. Mevcut sanayi iteleri Didim"e 20 yıl yeter, Bu şekilde esnafımızı da korumuş oluruz” dedi.
Didim 75. Yıl Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Şahin de, böyle bir düşüncenin sanayi esnafının sonu olacağını ileri sürerek, “Dile getirdiğiniz konuyla ilgili olarak bir bilgimiz yok ama şayet böyle bir fikir veya düşünce akıllarda varsa bu esnafımızın sonu olur. Zaten Sanayi sitemizin yüzde 60 boş durumda, var olan esnafta iş yapamaz konumda, Bu durum esnafı daha da mağdur eder” diye konuştu.
Şahin; 3. veya 4. sanayi sitesi oluşturulmasına karşı olduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Didim"de zaten iş kapasitesinden fazla esnaf var, Yeni oluşturulacak yerler var olan durumun daha da kötüleştirir”.