Etkinliğe Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Çoban, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın ve ilçe yöneticileri, ÖDP Didim İlçe Başkanı Atilla Pınarbaşı ve ilçe yönetimi, Eğitim Sen Didim Temsilcisi Haydar Pınarbaşı ve Eğitim Sen yönetimi, Didim Çevre Platformu üyeleri ve sendika üyesi 250’e yakın öğretmen ve eşleri katıldı.
Düzenlenen yemekte konuşan Eğitim Sen Didim Temsilcisi Haydar Pınarbaşı, “Bugün Dünya Öğretmenler günü ve tüm eğitim emekçilerinin günlerini kutluyorum. Bizler artık boş vaatlere kanmıyoruz. Yüz binlerce öğretmenin atama beklediği ülkemizde iktidar tarafından verilecek vaatlere karnımız tok. Bu ülkenin eğitiminin öznesi olan öğretmenlerin sokakta coplanmaya hakkı yok. Bizim eşitliğe, özgürlüğe, kardeşçe yaşama ve demokrasiye ihtiyacımız var” dedi.
Konuşmanın ardından düzenlenen yemeğe katılanlar çalınan müzik eşliğinde dans ederek ve oyunlar oynayarak etkinliğine tadını çıkardıkları görüldü.