Projenin startı Dünyaca ünlü Altınkum Yalı Caddesinde gerçekleşirken, vatandaşlara ve kuruyemiş işletmecilerine Didim Belediyesi tarafından hazırlatılan çift taraflı kese kağıdı dağıtıldı. Miniklere ise baskılı balonlar hediye edildi. “Türkiye’nin En Temiz Kenti” unvanını sahip olan Didim Belediyesi üst yapıda da temizliği üst noktalara taşımak amacıyla geliştirdiği ‘Çıt Çıt Kabuğumu Yere Atma’ Projesini halka ve işletmecilere tanıttı.

İlçede Yaz aylarında artan nüfusa bağlı olarak kirliliğinde artış gösterdiğini belirten Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak için yöresel adı ile çiğdem olarak bilinen çekirdek kabuklarının yarattığı kirliliği baz alarak ‘Çıt Çıt Kabuklarımı Yere Atma’ başlığı altında proje başlattıklarını açıkladı.

Altınkum Yalı Caddesi Vakıflar önünde başlatılan Proje tanıtımı kapsamında Didim Belediyesi Kültür Servisi ve Çevre Mühendisleri tarafından çocuklara baskılı balon, büyüklere ise çift taraflı kese kağıdında çekirdek hediye edilerek proje anlatıldı ve duyarlılık göstermeleri istendi.

Vatandaşlar projeyi olumlu karşılarken, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise, özellikle çevreye bırakılan çöplerin ve çekirdek kabuklarının 2012 sezonunda yapılan Altınkum Projesine zarar verdiğini belirterek “Vatandaşlarımız eğlensin ama çekirdek kabukları hem çevrede kötü görüntüye yol açan hem de çalışanımızı zorlayan bir etkendi. Çift taraflı kese kâğıdını yiyene ve satana dağıtarak tanıtıyoruz. Didim Belediyesinin Alt yapı çalışmaları ile Türkiye Birinciliği üst yapı çalışmalarını da taşımak hedefimiz” dedi.

“İNSANLARIMIZ DUYARLI DAVRANSIN”

Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan sahil kenti Didim’de sahil kenarında vatandaşların akşamları çekirdek kabuklarını ve çöplerini yerlere atmalarının kötü bir görüntü oluşturduğunu belirten Kamacı “Kirlilikle mücadele kapsamında sempatik bir şekilde insanlarımızın dikkatini çekmek ve onları duyarlılığa davet etmek amacıyla Kültür Servisimiz ve Çevre Mühendislerimiz ile böyle bir proje geliştirdik. Belediye olarak ilk aşamada biz üzerinde kampanyanın tanıtımının da bulunduğu 50 bin adet çift taraflı kese kâğıdı bastırdık. Bu kese kâğıtlarını halka ve kuruyemişçilere de tanıtarak belli bir süre sonra aynı şekilde çift taraflı kese kâğıdı kullanmalarını isteyeceğiz. Tüm çalışmalarımız tamamı temiz bir Didim için, vatandaşlarımızın da gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png