Şenliğe CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği Başkanı Yusuf Doğan etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, geçtiğimiz hafta Hisar Mahallesinde yaşanan ve Didim’i böylesine istenmeyen bir olayla Türkiye gündemine taşıyan Alevi vatandaşların kapılarına işaret ve yazılar yazılması olayından duyduğu üzüntü ve endişeyi dile getirdi. Olayı provokasyon olarak nitelendiren Doğan şöyle dedi: “Alevilerin bugüne kadar ne Sünnilerle ne de diğer etnik kimliklerle bir sorunu olmamıştır, olamaz. İlçemizde de yıllardır hoşgörü birlik ve beraberlik içerisinde gerginliğe mahal vermeden yaşamaktayız. Aleviler olarak bu tür provokasyona gelmeyeceğiz.”Dedi.
Yetkililere olayın faillerinin bulunmasına yönelik çağrıda bulunan Doğan “Bugün bizler her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde hareket etmeli, örgütlülüğümüzü güçlendirmeliyiz” sözleri ile konuşmasını tamamladı
Şenlikte söz alan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ise yaşanan zorlukların birlikte sırtlanacağını belirterek, konuyu mecliste gündeme getireceğini ve olayın aydınlatılana kadar takipçisi olacağını belirtti.
Konuşmaların ardından sazlı sözlü davullu zurnalı eğlenceye geçildi. Vatandaşların hem piknik yapıp hem de eğlendiği etkinlik akşam saatlerine kadar sürdü. Katılımın geçen senelere oranla yüksek olduğu gözlendi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg