Aydın'ın turisttik ilçesi Didim 2008 yılının Ocak ayında yeni pazar alanına kavuşuyor. Yeni mahallede bulunan mevcut Pazaryerinin Sokak aralarına kadar dağıldığını söyleyen Didim belediye başkanı Mümin Kamacı, Avrupa Kenti olma yolunda ilerleyen Didim"e mevcut Pazaryerinin yakışmadığını söyleyerek,9 ay önce kapalı Pazaryeri projesinin startını vermişti.

Söke ve İncirliova belediyeleri de sokak aralarına kadar yayılan pazarcı tezgâhlarına çeki düzen getirebilmek için kapalı Pazaryerleri projelerini art arda hayata giçitmişlerdi. Hatta Söke belediye başkanı Necdet Özekmekçi, kapalı pazaryeri proje aşamasında büyük tepkiyle karşılaşmış ve olası bir yangın, ya da sağlık konusunda kendisini ve Söke"yi riske atmamak için sokak aralarına kadar yayılan pazarcı tezgâhlarını bir araya toplama kararı aldığını söylemişti.

Söke ve İncirliova"ya kazandırılan kapalı pazaryerleri çok amaçlı olarak değerlendiriliyor. Didim"de Cumartesi günleri Yeni mahallede kurulan açık Pazaryerinde, yaz aylarında 1.200,kış aylarında ise 800 esnafın tezgâh açtığı belirtildi. Cumhuriyet mahallesinde yapımına devam edilen kapalı pazaryerinde de 600 esnafın tezgâh açacağı öğrenildi.

Kışın yağmur ve çamurdan, yazında sıcaktan şikâyetçi olan Didim halkı da yeni pazaryerinin hizmete girecek olmasından oldukça memnun görünüyorlar.12 bin metrekare alan üzerine inşa edilen yeni pazaryeri Cumhuriyet mahallesinde bulunan Otogarın hemen arkasında bulunuyor. Yenipazar yerinin faaliyete geçmesiyle birlikte, ilçe trafiğinde de rahatlama olacağı dikkat çekildi