Yapımı bu yıl gerçekleştirilecek olan okulların biri Mahir Özgür Damar İlköğretim okulunun yanındaki boş araziye diğeri ise Didim Otogarının yanında bulunan ve temeli atılmış halde bulunan bina tamamlanarak hizmete açılacak.

Yeni eğitim öğretim sistemine geçilmesinden dolayı Didim’de derslik açığı oluşurken Milli Eğitim Bakanlığı açığı kapatmak amacıyla ilçede iki adet 24 derslikli okul yapacak. 24 derslikli okulların ilki Efeler Mahallesinde yer alan Mahir Özgür Damar İlköğretim okulunun yanında bulunan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait boş araziye yapılacağı, diğerinin ise Cumhuriyet Mahallesindeki Didim Otogarının yanında yer alan ve temeli atılmasının ardından yarım kalan inşaata yapılacağı öğrenildi.

Mahir Özgür Damar İlköğretim okulunun yanına yapılacak inşaatla ilgili olarak ihaleye çıkılırken 24 derslikli yapılacak okulunun Ortaokul olarak hizmet vermesi planlandığı temeli atılmış halde olan diğer okulun ise ihalesinin yapıldığı ve İlkokul yada ortaokul olarak hizmet vermesi planlandığı öğrenildi.

Yapılacak iki okulun 2012-2013 Eğitim öğretim döneminde inşaatının tamamlanacağı ve 2013-2014 eğitim öğretim döneminde eğitim öğretime açılması planlanıyor.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png