Dünyaca ünlü Altınkum Plajı tatilcilerin uğrak yeri olurken, sıcaklığın 34 dereceye yükseldiği ilçede sıcaklardan bunalanlar kendilerini serin sulara attı. İlçede, başta Altınkum Plajı olmak üzere 2.koy, Cennet koyu, 3.koy, Yeşilkent ve Cennet koyları yerli ve yabancı turistlerle doldu taştı. Altınkum sahili tatilcilerin en fazla tercih ettiği yer olurken okulların kapanmasıyla birlikte yerli turistlerinde Didim’e tatile geldiği görüldü. Hava sıcaklığının 34 derece olduğu ilçede deniz suyu sıcaklığının 22 derece olduğu öğrenildi. Tatilini Didim’de geçiren yerli turistler ise havaların sıcaklığını deniz kıyısında attıklarını belirterek Didim’de olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Didim’de sezonun geçen yılla aynı düzeyde başladığını belirten Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Avrupa'daki küresel sıkıntının tüm Türkiye’yi olduğu gibi Didim’i de etkilediğini belirtti. Avrupa ülkelerinde enflasyon oranının yüze 5'e yükselmesi ile turizmde yüzde 10'lara varan bir daralma yaşandığını aktaran Atabay, şöyle konuştu: “İlçemizde yabancı turist potansiyelini en başta İngilizler oluşturuyor, hal böyle olunca ilçemiz etkilendi. Ayrıca, bunun yanı sıra geçen yıl iki uçak firmasının da iflas etmesi ile geliş gidişleri etkiledi ve fiyat ortamını artırdı. Bu da turizmi olumsuz etkiledi. Buna rağmen Bakanlık belgeli, 5 veya 4 yıldızlı otellere baktığımızda yüze 90'ların üzerinde bir doluluk oranı ile karşılaşıyoruz”

Ramazanın sezona olumsuz etkisinin olmayacağını belirten Atabay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ramazan ayı, turizmde iç hareketi erkene alacak veya erteleyecektir ama olumsuz bir etkisi olacağını sanmıyorum”

Genel anlamda turizmde Ekim ayında bir düşüş beklediklerini ancak sezonun 2011 yılını fazla aratmayacağını belirten Atabay; sözlerine şöyle devam etti: “Didim’in fuarlar ve tanıtım organizasyonları ile turist çeşitliliğini artırdığının altını çizerek İngiltere ve Avrupa ülkelerinden gelen turist sayısında daralma olmasına rağmen Rusya başta olmak üzere ilçemize bir ilgi artışı var. Bu turistlerimizde tesislerimizdeki doluluğun içinde”

video.gifHaberin videosu

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png