Bilindiği üzere Didim’de aralarında Didim İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı ile 5 öğretmen olmak üzere toplam 7 Eğitim çalışanı Olağan üstü hal kapsamında Aydın Valiliğinin onayıyla Çarşamba günü açığa alınmıştı.

Açığa alınan 7 eğitim çalışanında 6’sı bugün sabah erken saatlerinde Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince evlerinden alınarak göz altına alındı.
İlçede ikamet eden 6 eğitim çalışanı İlçe emniyet müdürlüğü ekiplerince evlerinden tek tek alınarak sorgulamaları için Emniyet Müdürlüğüne getirildiler.

6 Eğitim çalışanının sabah saatlerinde göz altına alındığını duyan Didim’deki aileleri ve yakınları emniyete gelerek bilgi almaya çalışırken, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş ile CHP’li bazı belediye meclis üyeleri, Didim Cem evi Dernek Başkanı Hüseyin İlhan ile Eğitim sen üyeleri Kent meydanında göz altılarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Basına açıklamayı grup adına Haydar Pınarbaşı gerçekleştirdi. Pınarbaşı göz altıları kınarken “Dün açığa alınan arkadaşlarımız evlerinden alındılar. Evelerine ve arabalarına aramalar yapıldı. Gerekçe göstermeksizin açığa alındılar. Bu arkadaşların her biri 10 yıldır ilçede görev yapıyor. Bu tür çalışmalar itibarsızlaştırmaya yöneliktir.; bu tür şeyleri kınıyoruz. Arkadaşlarımıza ve topluma yönelik bu baskılar asla bizi yıldıramaz. İçerisinde rahatsızlığı olan arkadaşlar var ve hemen serbest bırakılmalıdır. O kadar dayanaksız şeyler yapıştırılmaya çalışılıyor gerekçe sadece eğitimsenli olmalarıdır. Didimliler olarak onların sürecine takip edeceğiz. Hukuksz yapılan şeyler derhal düzeltilmeli ve arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır.”dedi.
Göz altına alınanlar arasında Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı O.G., Halk Eğitim Merkezi öğretmeni G.G., Eğitim Sen Didim temsilcisi ve Balat İlkokulu Sınıf Öğretmeni T.E..,Akköy İlkokulu Sınıf öğretmeni D.K.,İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni M.S.ve Gazi Ortaokulu Türkçe Öğretmeni M. D. bulunuyor.