Didim Şehir Stadı’nda yapılan kutlamalara Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi, Didim Garnizon Komutanı M. Alper Köseoğlu ve eşi, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum örgütü Temsilcileri, Askeri Erkan, Didim halkı ve öğrenciler katıldı.
Şehir Stadındaki törenlerde Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Garnizon Komutanı M. Alper Köseoğlu ve Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Ardından 1 dakikalık saygı duruşu bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz yaptı. Öksüz 23 Nisan’da Türkiye Cumhuriyetinin temelinin atıldığını belirterek “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm Dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının ise tüm çocuklar arasında kardeşlik ve dostluğun arttırılmasına da katkı sağlamıştır. Bugün yeni bir devletin çağdaş ve hür şekilde kendini idame ettirdiği bir gündür.”dedi. Öksüz konuşmasında çocuklara önem verilmesi gerektiğini de vurgu yaparken, Çocukların bir ülkenin geleceği olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Şiirlerin okunmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve Kompozisyon dalında derece giren öğrencilere İlçe Protokolü tarafından ödülleri verildi.
Didim Şehir Stadındaki etkinliklerde öğrenciler resmi geçit töreni yaparak İlçe Protokolünün ve halkın bayramını kutladı. Resmi Geçit Törenin ardından İlçemizde bulunan okulların Halk Oyunları Ekipleri ve Kazakistan’dan elen Güzel Grubu öğrencileri yöresel oyunlarını sergiledi. Kutlamalarda Atatürk İlköğretim Okulu Jimnastik Grubu ile Özel Gonca İlköğretim Okulu Jimnastik grubu jimnastik ve dans gösterisi gerçekleştirdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg