Didim’de Hazineye ait olan 1020 parselin Başbakanlık Özelleştirme İdaresi başkanlığına geçmesi ve bu yerin Özelleştirme İdaresi bünyesinde başka bir şirkete ihale ile verilmesi sonrasında Didim Demokrasi Platformuna bağlı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek parseli yerinde inceledi.

Yaptıkları çalışmayla ilgili bilgiler veren Didim Demokrasi Platformu üyelerinden Haydar Pınarbaşı “Bizim bu alanla ilgili yapacağımız çalışma sokak eylemi olmayacak. Basının ve kamuoyunun dikkatini buraya çekmeye çalışacağız. Bu noktada bizler 1020 parsele sahip çıkılması ve burayla ilgili olarak halka bilgi verilmesi noktasında çalışacağız. Biz kimsenin adamı değiliz. Ucu siyasete çıkar mı bilmem ama biz Didim’e sahip çıkacağız. Biz buraya sahip çıkacağız; alan kim satan kim bilmiyoruz ama buraya herkes sahip çıkmalı” dedi.

Didim Rumeli Kültürü Yaşatma ve Dayanışma Dernek Başkanı Muharrem Bilgin, bu tür bir çalışmanın her kesimden tepki aldığını belirterek; “Biz Yoranlılar olarak bir asıra yakın süredir her karışında alın teri ve emeğin olduğu bu toprakların en başta aşırı betonarme ve başka amaçlı kullanılmasına şiddetle karşıyız. Günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz yeşil alanların yetersiz olduğu malum; durum böyleyken buranın ne amaçla nerede kullanılacağına yönelik gizemini koruyor. Biz Yoranlılar olarak buraya dokunulmamasını ve yanlıştan dönülmesini istiyoruz” dedi.