Didim Ziraat Odasının Temmuz Ayı meclis toplantısı yapıldı. Oda binasında yapılan toplantıya Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Ak başkanlık ederken, Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Gökdemir ve Meclis üyeleri toplantıda hazır bulundu. Toplantıda geçen ay yapılan toplantılarla ilişkin olarak Oda Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Gökdemir meclis bilgiler aktardı. Başkan Gökdemir Nazilli’de yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldığını dile getirirken, çiftçinin sorunlarının ve çözüm noktalarının ele alındığını kaydetti.
Başkan Gökdemir 26-27-28 Haziran 2011 tarihlerinde İstanbul’da yapılan Uluslar arası Zeytinyağı Konseyi’ne katıldığını söylerken “İstanbul’da yapılan bu toplantıya Didim adına katıldım. Bu toplantıda İtalya’da görüştüğümüz Zeytinyağı Birlikleri başkanı ile görüşme imkanımız oldu. Ulusal Zeytinyağı Konseyi başkanı düzenlenen toplantıda İlçemiz Didim’den söz etti. Didim’in Akdeniz Zeytinyağı Birliklerine üyelik konusunu anlattı. Biz de bu durumdan memnun kaldık. Bu konseyde hazırlanacak rapor bizler için de önemli; bu raporu da İzmir Zeytin araştırma Enstitüsü aracılığıyla temin edeceğiz. Şahsım ve Didim açısında önemli bir toplantı oldu.”dedi.
“KOORDİNASYON TOPLANTISI VE SERTİFKA TÖRENİ 27 TEMMUZ’DA”
Meclis Toplantısında Didim’de yapılması düşünülen Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısının yeri ve tarihi ile geçtiğimiz günlerde Didim Ziraat Odası öncülüğünde yapılan “Kaliteli Zeytinyağı elde etme şartları ve zeytinyağı tadım eğitimine” katılan kursiyerlere yönelik düzenlenecek olan sertifika töreni yeri ve tarihi belirlendi. Meclis üyelerinin kararı doğrultusunda Aydın Ziraat Odalarının İl Koordinasyon Kurulu toplantısının 27 Temmuz Cumartesi günü saat 14:00’de Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılmasına karar verilirken, Sertifika töreninin de yine aynı gün saat 16:00’da Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılmasına kara verildi. Meclis toplantısında ayrıca Odaya üye olacak ve kaydını sildireceklerin durumu ele alınırken aylık gelir giderlerle ilgili meclis üyelerine bilgiler aktarıldı.