Didim Ziraat Odası’nın Nisan ayı meclis toplantısı oda binasında yapıldı. Oda Meclis Başkanı Kemal Ak başkanlığında yapılan toplantıya Oda Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Gökdemir’de katıldı. Toplantıda 9 Nisan’da Söke’de yapılacak olan Pamuk Çalıştayına katılması sağlanması noktasında karar alındı. Pamuk Çalıştay’ın önemli olduğunu dile getiren Oda Başkanı Bahattin Gökdemir Stratejik ürün olan Pamuğun enine boyuna ele alınmasının önemli olduğunu dile getirdi.
Gökdemir ayrıca Pamuk ekim sezonunun başlamak üzere olduğunu fakat başta Mazot, gübre olmak üzere girdilerin çok fazla maliyetli olduğunu belirterek geçen yıl 42 kuruş olan primlerin bu yıl arttırılması gerektiğini söyledi. Üreticinin yaşanan doğal afetlerden dolayı zarar ettiğini kaydeden Gökdemir, “Doğal afetlerden sonra zaten üretici pamuğunu iyi fiyata satamadı. Şu an bölgemizde bazı alanlar da hala su var. Nisan’ın 10’undan sonra üretici sahaya inecek. Dönümde yapılan harcama ortada; bu yıl primleri muhakkak arttırılmalı ve çifti kendini toplayarak sahaya inmeli” dedi.
Toplantıda ayrıca Zeytin bahçelerinin ilaçlama konusu da gündeme gelirken Başkan Bahattin Gökdemir İlaçlamanın gelişi güzel yapılmaması noktasına dikkat çekerek, “Bazı bahçelerde bu gelişi güzel ilaçlamaları görüyoruz. Burada ilaçlama yaparken doğanın dengesi de bozuluyor. Arılar, kelebekler ve farklı çeşit bitkilerde bu ilaçlamada zarar görüyor. İlaçlama yapacak olan üreticilerin İlçe Tarım Müdürlüğümüze başvurarak bilinçli ilaçlama yapmalı. Gelişi güzel ilaçlama yapılmamalı” dedi.
Toplantıda ayrıca AK Parti Aydın Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Mehmet Erdem’in Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin açıklaması da ele alındı ve krediler konusunda üreticilere bilgi verilmesi noktasında görüş alış verişinde bulunuldu.