Didim Ziraat Odası Haziran Ayı toplantısı Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Ak’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıya Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Gökdemir ve meclis üyeleri de katıldı.
Toplantıda Mayıs ayı faaliyet raporu ile bilgiler aktaran Oda Başkanı Bahattin Gökdemir 16-17 Mayıs tarihlerinde Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulunun ev sahipliğinde gerçekleşen 3. Uluslar arası Zeytin Kongresine katıldıklarını belirtti.
Kongrede Akdeniz Zeytin Kentleri Birliğinde yer alan İsrailli ve İtalyan dostları ile görüşme fırsatı da yakalandıklarını belirten Gökdemir “Orada Akdeniz Zeytin Kentleri Birliğinin ilk genel kurulunun ilçemizde yapılacağından haberlerinin olduğunu aktardılar. 17 Mayıs tarihinde Sayın Valimiz Kerem Al ile görüşerek Genel Kurul hakkında bilgi verdik” dedi.
Didim Ziraat Odası çalışmalarının Buharkent Ziraat Odasının çıkaracağı bir dergide yatığı faaliyetler ile yer alacağını da belirten Gökdemir, Çine’de katıldıkları koordinasyon kurulu toplantısında; sulama, kanal temizliği, Çiftçi Kayıt Sistemi ve desteklemeler ile ilgili bilgi aldıklarını da aktardı.
“PAMUK ÜCRETLERİ..”
Sonrasında pamuk işçilerinin yevmiyesi gündeme alındı. Görüşmeler neticesinde 2012 yılı için pamuk işçisinin yevmiyesi dayı başı dahil 30 lira olarak belirlendi.
Toplantıda saatli Patoz samanının ücreti 85 lira, römorklu patoz samanının ücreti ise 75 lira olarak belirlenirken, Ziraat Odası Meclis Üyelerine Oda Meclis üyesi olduğunu gösterir kimlik kartı çıkartılması kararı alındı. Toplantıda bazı vatandaşların üye kayıt ve üyelikten ayrılma talepleri de görüşüldü.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png