Didim Ziraat Odası öncülüğünde 20 Nisan Cuma günü saat 09:00’da Meandros Köy Sofrasında yapılan kahvaltılı toplantıya Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Turizm Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve turizm Meslek Lisesi Müdür Başyardımcısı Ümit Çağlar, İşadamı Fuat Tanman, Didimli zeytin üreticileri, zeytinyağı fabrikası sahipleri ile oda yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda ilk konuşan İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe ilk yapılan toplantıda Festivalin zeytin hasadına yakın yapılması konusunda karar alındığını ayrıca En iyi zeytin bahçesi, Zeytinyağlı yemek yarışmasının düzenlenmesi konusunda karar kılındığını söyledi. Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ise Festivale Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği ülkesinin yönetiminin de katılması noktasında bir tarihin belirlenmesini önerirken “15 ülkeden temsilcileri Türkiye’ye davet edeceğiz. Fas’taki toplantı da biz bu konuyu da dile getirdik. Biz festivalin yapılacağı güne göre katılımcılara tarih bildireceğiz. Bu da ayrıca ilçemizin tanıtımı açısından da önemli olacak.”dedi.
Kahvaltıda konuşan İşadamı Fuat Tanman ise Tüm dünyanın Zeytin ekimine başladığını fakat Akdeniz havzasında yetişen Zeytinin farklı olduğunun belirterek “Biz Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliğine giren ilk ülkeler arasında olmamız ve bu festivalin içerisine bu kişilerin de katılması festivale ayrı bir tat katacaktır.”dedi.
Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise yarışmaların dışında Yurt dışından ve Yurt içinden gelen konukların ülkemizdeki ve Didim’deki zeytin ve zeytin yağı konusunda bilgilendirilmesi amacıyla bir panel ya da seminerin yapılmasının iyi olacağını önerdi.
Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Şişli Belediyesinin danışmanları aracılığıyla Didim’deki zeytinciliğin gelişmesi ve markalaşma amacıyla bir çalışma başlattıklarını söylerken “Önümüzdeki günlerde zeytincilik turizmle birlikte anılır olacak. Bu festival tarihi belirlendiğinde Zeytincilik konusunda uzman kişileri Didim’e getireceğiz. Bu konuda görüşmelerimiz olur; Bize danışmanlık yapan kişilerden bu konuda destek alırız.”dedi.
Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ise Pazarlamanın iyi yapılması gerektiğini belirterek gelen konukların hayal kırıklığına uğratılmaması noktasında dikkat çekti. Toplantıda ayrıca Oda Başkanı Bahattin Gökdemir Didim’de zeytinin daha iyi tanıtılması amacıyla Belediye’den destek isterken Başkan Mümin Kamacı ise 2 kavşağı odanın tanıtım çalışması için verebileceklerini söyledi.
Toplantı sonunda Festivalin içeriğinin hazırlanması amacıyla bir Komisyon kuruldu. Kurulan Komisyonda Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Üreticiler Bekir İşlek, Fuat Tanman ve Fabrika sahibi Ramazan Faydacı görev aldı.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg