İlk yapılan toplantıda Eylül ayı üzerinde uzlaşılırken Zeytin Festivalinin 20-21 Ekim 2012 tarihinde yapılacağı bildirildi.
Didim’de Ziraat Odası öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim ve Akyeniköy Belediyeleri, İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Didim Esnaf Kefalet Kooperatifi, Didim Kent Konseyi, Turizm Lisesi ile Zeytin yağı işletmelerinin destek ve katkılarıyla gerçekleştirilecek olan ilçemizdeki zeytin potansiyelinin ortaya koyulması, tanıtımı ve pazarlanması amacıyla yapılan 1. Didim Zeytin Festivali 20-21 Ekim 2012 tarihlerinde yapılacak.
Konuyla ilgili bilgilere veren Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ilk toplantıda Eylül ayı üzerinde görüşler dile getirilmesine rağmen geçen haftalarda yapılan toplantıda Ekim ayı üzerinde uzlaştıklarını belirterek “Hem ilçemizde zeytin hasadının başlaması hem de İlçemizde Didim Ziraat Odası öncülüğünde yapılacak olan Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Genel Kuruluna katılacak olan davetlilerin festivalde yer alması amacıyla tarih Ekim ayına alındı. Ekim ayında İlçemizde Dünyanın değişik ülkelerinden gelen Zeytin ve Zeytin yağı temsilcilerini ağırlayacağız. İlk Genel Kurula da ev sahipliği yapacağız. Bu gelen konuklara da ilçemizin zeytin potansiyellerini göstermek amacıyla bu festival de yer almaları ilçemiz anlamında daha güzel olacak. Gelen konukları festivalde ağırlayacağız. Zeytin Festivalinde yapılacak etkinliklere de katılımlarını sağlayacağız. Bu amaçla Zeytin Festivalinin Ekim ayında yapılmasını karar aldık. Tarih olarak ta 20-21 Ekim tarihi belirlendi; tabii bu tarih Zeytin şehirlerinin yapılacağı Genel Kurul ile örtüşmesi amacıyla da belirledik.”dedi. Gökdemir Genel Kurulun ve Festivalin içeriğiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg