Avrupa Birliği Gençlik Programları AB Standartları Konaklama hizmetleri 2. ayağı kapsamında Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından ağırlanan İngiltere’nin Levvis Ham College’den 1’i Proje sorumlusu, 3 Öğretmen ve 12 öğrenci 16 kişilik ekip Didim Turizm Derneğinin verdiği yemekte ağırlandı. Dün akşam saat 20:30’da Didim Beach Otel’de düzenlenen yemeğe Didim Belediye Başkan vekili Özlem Girgin, Akbük Belediye Başkanı M.Erçin Sandalcı, Aydın İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akçıl, Didim İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Turizm Meslek Lisesi Müdür Başyardımcısı Ümit Çağlar, okul öğretmenler ve İngiltere’den gelen öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Düzenlenen yemeğin açılış konuşmasını yapan Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdür Başyardımcısı Ümit Çağlar Dünyanın çok büyük olduğunun dillendirildiğini fakat bu tür projelerle küçük olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söylerken, yemeğin düzenlenmesinde emeği geçen Turizm Derneğine teşekkür etti.
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ise Didim’in turizm anlamında hızla gelişen bir ilçe olduğunu kaydederek “Bu tip organizasyonlar artık her yerde yapılıyor. Bu tip organizasyonların okullar arasında yapılması önemli. Okulların bu işi içerisinde yer alması bize ayrıca bir güven ve mutluluk veriyor. Didim gibi ağırlıklı olarak İngiliz turistlerin geldiği bölgede bu birlikteliğin bir tesadüf değil, akılcı bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum. Bu çalışma aynı zamanda bir kültür alış verişine neden oluyor. Karşılıklı olarak bir şeyler öğreniliyor. Bu kültür değişimi bizleri birbirine yakınlaştırıyor. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.
Aydın İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akçıl ise Aydın’da bu tür konukları ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken “Almanya’dan ve İtalya’dan konuklarımızı ağırladık. Bu karşılıklı gidip gelmeler ülkeler ve öğrenciler bazında katkı sağlayacak. Bu çalışmalarda emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi.
Levvis Ham College öğretmenlerinden Neil Perçival ise Mesleğinde 30 yılı geride bıraktığını kaydederek “30 yılın bende bıraktığı deneyim şu oldu; Meslekler ve ülkeler arasındaki dayanışmanın önemi her zaman büyük, biz bugün burada yeni dostluklar kurduk ve bu ilişkileri sürdüreceğiz. Burada güzel tecrübeler edindik. Projede emeği geçenleri kutluyorum.”dedi.
Konuşmaların ardından Projeye katkı ve destek veren Proje sorumlusu Shazi Giner’e Müdür Başyardımcısı Ümit Çağlar tarafından onur belgesi verildi.
Proje kapsamında İngiltere’nin Levvis Ham College’den gelen heyetin 18 Eylül’de Didim’e geldiği, projede yer alan 12 öğrencinin İlçemizdeki Palm Wings Otel, Venosa Otel ve Bozbük’te bulunan Clup Locasto otellerinde staj yaptıkları bildirildi.