Toplantıya AK Parti Didim İlçe Başkanı ve Didim İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Öztürk, AYDEM İl Müdürü Bülent Yüksel, AYDEM Didim Müdürü Atilla Ersoy ve 5 köy muhtarı katıldı.
Toplantıda konuşan AYDEM İl Müdürü Bülent Yüksel TEDAŞ"ın 15 Ağustos"ta AYDEM"e devredildiğini söylerken “Bu kapsamda 2009-2010 yılı kış dönemi çok kötü geçti. Didim için diğer ilçelerden para aldık. Aydın kent merkezinde 300 milyon TL"lik bir hat yapılacak. Didim"de de problemler var. Burada en son 1997-1998"de ihale yapılmış. O günün şartlarından buraya geldik. Didim şehir merkezinin hatlarının yer altına alınması için ihaleyi yaptık. Bu ihale 8,5 Trilyona yapıldı. Yüklenici firma belli oldu. Didim belediyesinden izin bekliyoruz. İzin çıktığından yazın çalışmalar yapılabilir”dedi.
Toplantıda konuşan AK Parti İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Öztürk şehir merkezinde ve köylerde elektrik konusunda sıkıntıların olduğunu köy muhtarlarına bilgi verilmesi ve yapılacak çalışmalarla ilgili olarak bu toplantının düzenlendiğini kaydederken şunları söyledi; “Köylerimizde sıkıntılar belli; her köyde sokak lambaları ve elektrik direklerinden kaynaklı sıkıntılar var. Balat"ta su kuyusunun bulunduğu yere trafo yapılması konusu var.Deniz köy"de ise Bağ evlerine elektrik bağlanması konusu, yine su kuyularının olduğu yere elektrik taşınması konusu, Akköy ve Batıköy"de eskiyen ve çürüyen direklerin değiştirilmesi konusu ve Didim merkezde ise trafoların kurulmasında vatandaşın yaşadığı sıkıntıların var.Bunların çözümü için İl Müdürümüzden destek bekliyoruz.”dedi.
AYDEM İl Müdürü Bülent Yüksel Meskun mahal dışındaki yerler için Bayındırlık Müdürlüğünden izin alınması gerektiğini söylerken “Balatta su kuyusu için İl Özel İdareden yazışmaların yapılması gerekli..Yine Müzenin olduğu yerin aydınlatılması işlemi için, Kültür Bakanlığından izin alınması gerekli…Bunun için de bu yerlerle görüşülmeli. Köydeki sorunlar içinde ekiplerimiz çalışma yapacak. Didim kent merkezinde ise trafo sorunu nedeni ise şu; Müteahhitler inşaatı yaptıktan sonra yap-sat dan dolayı yeri sattıktan sonra bu elektirk işi meskene giriyor. Bu nedenle vatandaş yani evde oturan kişiye dönüyor. Zamanında mesken olarak elektrik alınsaydı sorun olmaz, trafo kurulurdu. O nedenle bu tür sorunlar yaşanıyor” diye konuştu.
Yüksel Didim"de elektrik kesintilerin azaldığını söylerken “5 yılda toplam 9,5 trilyon yatırım yapıldı. Hedefimiz kimseden talep gelmeden elektrik işlemlerinin yapılması ve kesintilerin ortadan kaldırılması olacak.Skeda denilen sistemi kuracağız.Şu an tam kuramadık.Bu sistemi kurduğumuzda tüm işlemleri buradan yapacağız.”şeklinde konuştu.
Yüksel son olarak olarak Didim"e 2 yıl içerisinde 7,1 milyon TL yatırım ve işletmelere yapılacak yatırımlarla toplam 10 Milyon TL"lik bir yatırım yapacaklarını müjdeledi.